Antena Meniu Search
x

Video Lucrările la un pod feroviar, distrus de viitură, încheiate după 4 ani. 50.000 de oameni vor putea ajunge, din nou, la Braşov

După patru ani s-au încheiat lucrările de construcţie pentru podul feroviar de la Budila, din judeţul Braşov. Podul a fost distrus, din cauza unei viituri, iar circulaţia trenurilor pe ruta Hărman - Întorsura Buzăului a fost blocată.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 17.08.2022, 14:15

Vezi și

"Nu există un termen clar, avansat de autorităţi, în legătură cu momentul în care vor circula din nou trenuri pe linia ferată Hărman - Întorsura Buzăului. Specialiştii spun, însă, că lucrările de construcţie sunt încheiate. Mai trebuie făcute actele juridice şi, până la recepţia finală a lucrării trebuie făcute şi testele de încărcare statică şi dinamică pe podul din spatele meu", arată Claudiu Loghin, reporter Observator.

Podul se prăbuşise în 2018, pus la pământ de viitură

"Este un pod pe structură metalică, spre deosebire de vechiul pod. Are deschidere tot de 70 de metri, dar este sprijinit în capete, fără a mai exista un picior intermediar care să fie expus eventualelor viituri. Aşa a căzut vechiul pod, pe 30 iunie 2018, când a fost o viitură puternică pe Râul Tărlung. Au trecut trei ani până a fost semnat contractul pentru noul pod, care ar fi trebuit să fie gata pe 15 ianuarie 2022. Lucrările s-au prelungit. S-au făcut şi elemente constructive care să protejeze aşezările din aval şi patrimoniul din aval de eventuale alte viituri. 50.000 de oameni locuiesc în zona localităţii Întorsura Buzăului. Nu mai sunt izolaţi de zona Braşovului, pentru că în două, poate trei săptămâni - spun specialiştii - vor trece din nou trenuri pe calea ferată, pe pod", adaugă Claudiu Loghin, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri economice » Lucrările la un pod feroviar, distrus de viitură, încheiate după 4 ani. 50.000 de oameni vor putea ajunge, din nou, la Braşov