Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Mai multe service-uri auto, suspectate că s-au înţeles să mărească tarifele pentru reparaţiile pe baza RCA

Mai multe service-uri auto sunt anchetate de Consiliului Concurenţei, bănuite că s-au înţeles să mărească tarifele pentru reparaţii.

de Ana Grigore

la 06.08.2024 , 19:01

Controalele au început după reclamaţia unei companii de asigurări. Firma a sesizat că tarifele pentru decontarea reparaţiilor făcute pe baza RCA sunt foarte mari şi identice la mai multe service-uri auto. 

Patronii riscă amenzi de până la 500.000 de lei

Inspectorii de la Consiliul Concurenţei au verificat evidenţele contabile de la opt ateliere - printre ele sunt şi unele dintre cele mai mari din Bucureşti. 

Vezi și

Dacă vor constata că patronii service-urilor au făcut cartel, îi pot amenda cu până la 500.000 de lei.

Astfel de înţelegeri ilegale au fost sancţionate şi acum doi ani. Consiliul Concurenței a amendat atunci cu peste 130 de milioane de lei 65 de companii şi Asociaţia Concesionarilor Dacia, Renault şi Nissan. Service-urile auto făcuseră o înţelegere prin care stabileau acelaşi preţ pentru piesele de schimb şi acelaşi tarif la manoperă, pentru ca asiguratorii şi şoferii să nu aibă de ales.

Ana Grigore Like

Mereu am fost curioasă să aflu ce se întâmplă în jurul meu, să cunosc oameni și povești. Meseria aceasta mă caracterizează cel mai bine și cred că ea m-a ales pe mine înainte ca eu să o aleg pe ea.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri economice » Mai multe service-uri auto, suspectate că s-au înţeles să mărească tarifele pentru reparaţiile pe baza RCA