Antena Meniu Search
x

Mamele vor putea primi 2.000 de lei de la stat pentru îngrijirea nou-născutului. Care sunt condiţiile

Conform noii ordonanţe de Guvern, mamele care au venituri mici şi posibilăti reduse pot primi ajutor de la stat de 2.000 de lei, însă doar în anumite condiţii. Banii vor putea fi viraţi doar dacă mamele au născut începând cu 12 aprilie şi bebeluşul are până în trei luni.

de Redactia Observator

la 17.04.2024, 14:12

Mamele vor putea primi 2.000 de lei de la stat pentru îngrijirea nou-născutului. Care sunt condiţiile
Mamele vor putea primi 2.000 de lei de la stat pentru îngrijirea nou-născutului. Care sunt condiţiile - Shutterstock

Ordonanţe stabileşte că mamele vor putea primi ajutorul până în anul 2027. Banii vor putea fi acordaţi doar femeilor în situaţii dificile, cu venituri reduse, şi doar celor care au născut începând cu data de 12 aprilie. Ajutorul poate fi cerut doar în primele tre luni de la naştere, relatează Avocatnet.ro.

Condiţiile care trebuie îndeplinite

Doar mamele cărora le este stabilit prin dispoziţie scrisă de la primar dreptul la oricare din componentel venitului minim, femeie cu dizabilităţi, precum şi cele aflate în situaţii critice, victime ale calamităţilor, ale violenţei domestice, aflate în situaţii de risc, femeile care nu deţin act de identitate, mamele minore şi cele care nu au cetăţenie română şi care provin din zone de conflict.

Banii vor fi viraţi pe suport electronic şi vor putea fi folosiţi pentru achiziţionarea de produse de îngrijire şi igienă pentru nou-născut, scutece, produse de toaletă şi îmbrăcăminte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri economice » Mamele vor putea primi 2.000 de lei de la stat pentru îngrijirea nou-născutului. Care sunt condiţiile