Meniu
Search
x

Marcel Ciolacu cere "nuanțare" de la UE pe economia la energie: "Cum poate să mă controleze pe mine cineva cum consum curentul în perioada de vârf?"

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, consideră că oficialii europeni ar trebui să ”nuanţeze” recomandările cu privire la consumul de electricitate în unele perioade ale zilei. ”Poate ar fi trebuit să nuanţeze, cumva să se mute capacităţi de producţie şi pe timp de noapte ca să nu mai fie vârfuri de consum în anumite ore”, afirmă el, adăugând că se bucură că la nivel european s-au luat măsuri pe care PSD le susţine de doi ani.

De Redactia Observator la 15.09.2022, 21:11

Întrebat joi seară, la Craiova, cum face economie acasă, Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a răspuns că el a crescut ”pe vremea lui Ceauşescu”, iar mama sa striga după el să ”stingă becul”, adăugând că nu va avea acelaşi comportament faţă de fiul său. 

Ciolacu este sceptic cu privire la modalitatea prin care consumatorii pot fi controlaţi legat de perioadele în care au vârfuri de consum la energia electrică

”Cum poate să mă controleze pe mine cineva cum consum curentul în perioada de vârf? Este posibil ca şi Uniunea Europeană să se refere nu neapărat la populaţie. Poate ar fi trebuie să nuanţeze, cumva să se mute capacităţi de producţie şi pe timp de noapte ca să nu mai fie vârfuri de consum în anumite ore, în timpul zilei. Presupun că o să nuanţeze şi Uniunea Europeană. Dar ce mă bucur, că aţi văzut că Uniunea Europeană a spus foarte clar: trebuie reglementare şi plafonare de preţ, lucru pe care noi îl cerem de doi ani de zile. Poate dacă s-ar fi făcut lucrul ăsta mult mai repede...”, a adăugat Ciolacu, potrivit news.ro.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri economice » Marcel Ciolacu cere "nuanțare" de la UE pe economia la energie: "Cum poate să mă controleze pe mine cineva cum consum curentul în perioada de vârf?"

Breaking News

BNR a majorat dobânda cheie la 6,25% pe an, de la 5,50%

BNR a majorat dobânda cheie la 6,25% pe an, de la 5,50%