Antena Meniu Search
x

Măsura 3 pentru IMM-uri va fi reluată de la zero. Ministrul Economiei: Să o facem încă o dată respectând cadrul legal

Măsura 3 pentru IMM-uri va fi reluată de la zero, spune ministrul Economiei, Claudiu Năsui: „Problema esențială după mine e că nu își atinge scopul. Să o facem încă o dată respectând cadrul legal”.

De Redactia Observator la 18.03.2021, 13:32
Măsura 3 pentru IMM-uri va fi reluată de la zero. Ministrul Economiei: Să o facem încă o dată respectând cadrul legal
- Mediafax Foto / Andreea Alexandru / Hepta

„Este o discuție în Coaliție și cu premierul să reluăm măsura 3, ea include peste jumătate din proiecte care sunt proiecte imobiliare. Problema esențială după mine e că nu își atinge scopul. Așa că o soluție ar fi să reluăm măsurile incluzând și respectând Legea 220 care extindea CAEN-urile care pot cere finanțare pentru diverse proiecte. Să o facem încă o dată respectând cadrul legal, fără acele proiecte imobiliare și învățând din experiența trecută să nu mai fie criterii de cofinanțare care să facă departajarea între proiecte care s-au dovedit vulnerabilități”, afirmă la Digi24 Claudiu Năsui, potrivit Mediafax.

Nu există oameni care să fi primit deja un răspuns pe Măsura 3, spune ministrul Economiei. Năsui a precizat că ei care au depus deja dosarele o pot face cu aceeași documentație. Măsura 1 are plățile în mare parte făcute, mai sunt foarte puține dosare rămase de plată, adăugă el.

„La măsura 2 sunt cele mai mari întârzieri la plată, dar începem procesul prin care banii să ajungă la beneficiari, să se aștepte la plăți în cel mai scurt timp. Nu s-au făcut plăți din cauza limitărilor bugetare, dar am putut evalua dosarele”, conchide Claudiu Năsui.

Măsura 3, care vizează granturi pentru investiții, a fost blocată pe termen nelimitat, în condițiile în care există un dosar la DNA din cauza unor suspiciuni de fraudă a modului în care au fost depuse proiectele. Un număr de 27.736 de IMM-uri au aplicat pentru această măsură, valoarea totală a solicitărilor transmise fiind de 15,9 miliarde de lei.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri economice » Măsura 3 pentru IMM-uri va fi reluată de la zero. Ministrul Economiei: Să o facem încă o dată respectând cadrul legal

Breaking News

Lovitură pentru Ungaria. Budapesta riscă să piardă accesul la 13,3 miliarde de euro

Lovitură pentru Ungaria. Budapesta riscă să piardă accesul la 13,3 miliarde de euro