Antena Meniu Search
x

Măsura 3 pentru IMM-uri va fi reluată de la zero. Ministrul Economiei: Să o facem încă o dată respectând cadrul legal

Măsura 3 pentru IMM-uri va fi reluată de la zero, spune ministrul Economiei, Claudiu Năsui: „Problema esențială după mine e că nu își atinge scopul. Să o facem încă o dată respectând cadrul legal”.

de Redactia Observator

la 18.03.2021, 13:32

Măsura 3 pentru IMM-uri va fi reluată de la zero. Ministrul Economiei: Să o facem încă o dată respectând cadrul legal
- Mediafax Foto / Andreea Alexandru / Hepta

„Este o discuție în Coaliție și cu premierul să reluăm măsura 3, ea include peste jumătate din proiecte care sunt proiecte imobiliare. Problema esențială după mine e că nu își atinge scopul. Așa că o soluție ar fi să reluăm măsurile incluzând și respectând Legea 220 care extindea CAEN-urile care pot cere finanțare pentru diverse proiecte. Să o facem încă o dată respectând cadrul legal, fără acele proiecte imobiliare și învățând din experiența trecută să nu mai fie criterii de cofinanțare care să facă departajarea între proiecte care s-au dovedit vulnerabilități”, afirmă la Digi24 Claudiu Năsui, potrivit Mediafax.

Nu există oameni care să fi primit deja un răspuns pe Măsura 3, spune ministrul Economiei. Năsui a precizat că ei care au depus deja dosarele o pot face cu aceeași documentație. Măsura 1 are plățile în mare parte făcute, mai sunt foarte puține dosare rămase de plată, adăugă el.

„La măsura 2 sunt cele mai mari întârzieri la plată, dar începem procesul prin care banii să ajungă la beneficiari, să se aștepte la plăți în cel mai scurt timp. Nu s-au făcut plăți din cauza limitărilor bugetare, dar am putut evalua dosarele”, conchide Claudiu Năsui.

Măsura 3, care vizează granturi pentru investiții, a fost blocată pe termen nelimitat, în condițiile în care există un dosar la DNA din cauza unor suspiciuni de fraudă a modului în care au fost depuse proiectele. Un număr de 27.736 de IMM-uri au aplicat pentru această măsură, valoarea totală a solicitărilor transmise fiind de 15,9 miliarde de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că atacul Iranului asupra Israelului va escalada într-un conflict la scară largă?

Observator » Stiri economice » Măsura 3 pentru IMM-uri va fi reluată de la zero. Ministrul Economiei: Să o facem încă o dată respectând cadrul legal