Antena Meniu Search
x

Mercedes angajează peste 500 de oameni într-un oraş din România. A început construirea unei fabrici moderne

Mercedes Benz a început construcţia unei fabrici ultra-moderne în Sebeş. Întreaga investiţie se ridică la 130 de milioane de euro, iar constructorul german va oferi peste 500 de locuri de muncă pentru români.

de Redactia Observator

la 18.02.2023, 09:50

Mercedes angajează peste 500 de oameni într-un oraş din România. A început construirea unei fabrici moderne
- stcu.ro

La uzina din Sebeş, Mercedes va produce cutii de viteze pentru modelele sale electrice. Construcţia noii fabrici a început joi, 16 februarie, iar premierul Nicolae Ciucă a fost prezent la eveniment. Nemţii spun că ridicarea fabricii, care va avea o suprafaţă de 33.650 de metri pătraţi, va dura aproximativ 15 luni, iar primele cutii de viteze vor fi produse chiar de anul viitor.

De proiectul din România se ocupă o firmă subsidiară a Daimler Mercedes, mai exact firma Star Assembly SRL Sebeș. Constructorul german spune că va pune la dispoziţie peste 500 de locuri de muncă pentru inginerii români. Valoarea totală a construcţiei se ridică la 674 de milioane de lei, potrivit datelor Ministerului Finanţelor. Mercedes a obţinut un ajutor de la stat de 185,4 milioane de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Mercedes angajează peste 500 de oameni într-un oraş din România. A început construirea unei fabrici moderne