Antena Meniu Search
x

Meseriile care se plătesc cu 250 de dolari pe oră şi nu necesită diplome. Angajatorii caută cu disperare astfel de angajaţi

Milioane de persoane vor absolvi facultatea în 2024. Mulți vor intra pe piaţa muncii şi vor începe să-şi construiască propria carieră, scrie CNBC. Pentru a-i ajuta, o platformă de freelancing din SUA a lansat o listă cu cele mai căutate competențe pentru 2024.

de Redactia Observator

la 08.06.2024 , 15:20

Meseriile care se plătesc cu 250 de dolari pe oră şi nu necesită diplome. Angajatorii caută cu disperare astfel de angajaţi
Meseriile care se plătesc cu 250 de dolari pe oră şi nu necesită diplome. Angajatorii caută cu disperare astfel de angajaţi - Shutterstock

Pentru multe dintre aceste meserii, căutate de marile companii, facultatea nu este obligatorie şi se plătesc chiar şi cu 250 de dolari pe oră. 

Analiştii analizează seturi de date complexe pentru a obţine informaţii despre o anumită traiectorie a unei afaceri. Aceştia folosesc instrumente ca Microsoft Excel, Google Spreadsheet, SQL şi Tableau. "Tehnologia este nouă și evoluează într-un ritm nebun", spune un expert"Așa că oamenii care știu să utilizeze această tehnologie vor fi cei care vor câștiga în acest joc". Analiştii de date pot câştiga până la 167 de dolari pe oră.

Când vine vorba de construirea de site-uri web și aplicații, dezvoltatorii full stack sunt responsabili de întreg procesul, explică Vicki Salemi, HR expert pentru Monster. Adică, sunt responsabili atât pentru interfața pe care o vede utilizatorul, cât și pentru mecanismele care o fac să funcționeze. Având în vedere dezvoltarea constantă a tehnologiei, cererea pentru aceste aptitudini "nu va dispărea". Dezvoltatorii full stack pot obţine până la 190 de dolari pe oră.

Articolul continuă după reclamă

Specialiștii în social media popularizează şi răspândesc informaţii despre clienții lor pe platforme precum Instagram, TikTok sau Pinterest, cu scopul de a "interacționa cu clienții, de a construi branduri, de a crește vânzările şi traficul pe site", spune Salemi. Specialiștii în marketing pot câştiga 250 de dolari pe oră.

Pe acelaşi subiect

Aptitudinile viitorului

Contabilii examinează situațiile financiare pentru a ajuta afacerile și persoanele fizice să funcționeze. Antreprenorii şi micile afaceri, adesea, au nevoie de astfel de experţi. "Întotdeauna va trebui să plătim impozite", spune Vicki Salemi. Contabilii pot câştiga până la 125 de dolari pe oră.

Asistenții virtuali îşi ajută clienții să-şi "organizeze calendarul, pentru a-i ajuta cu e-mailurile, pentru a aranja unele prezentări". Unii se pot specializa în anumite software-uri sau platforme "dar natura generalistă le permite și să fie agili". Aceştia pot cere de la 65 de dolari pe oră, potrivit platformei de freelancing. 

Graphic designerii "creează concepte vizuale care merg mână în mână cu branding-ul" clienților. Ei creează logo-uri, infografice, postări pe rețelele de socializare sau prezentări. "Trăim într-o societate vizuală", iar acest skill este extrem de căutat printre angajatori, iar veniturile pentru cei care activează ca freelanceri pleacă şi de la 150 de dolari pe oră. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 10 voturi
Întrebarea zilei
Credeţi că sunt pregătite autorităţile să facă faţă codului roșu de caniculă?
Observator » Stiri economice » Meseriile care se plătesc cu 250 de dolari pe oră şi nu necesită diplome. Angajatorii caută cu disperare astfel de angajaţi