Antena Meniu Search
x

Video Ministerul Finanțelor pregătește e-Factura minimal, pentru microîntreprinderi și PFA-uri

Ministerul Finanţelor pregăteşte o aplicaţie simplificată pentru micii contribuabili, eFactura minimal, cu mult mai puţine câmpuri de completat. Antreprenorii care au microîntreprinderi sau PFA-uri vor putea utiliza noul modul din martie. În plus, ANAF lucrează şi la o aplicaţie pe telefon, care ar putea fi gata la jumătatea acestui an. 

de Redactia Observator

la 19.02.2024, 22:22

Vezi și

La sfârșitul lunii ianuarie, Ministerul Finanţelor a anunțat îmbunătăţiri pentru sistemul e-Factura privind introducerea autofacturării, care oferă posibilitatea de a trimite facturi în numele furnizorulu. De asemenea, sistemul va putea fi utilizat în mod normal şi în intervalele în care au loc lucrări de mentenanţă la nivelul Spaţiului Privat Virtual.

"Ministerul Finanţelor continuă eforturile de îmbunătăţire a sistemului e-Factura, prin colaborarea strânsă cu firmele care oferă servicii de contabilitate şi cu reprezentanţii mediului de afaceri. În acest sens, au fost efectuate o serie de actualizări la nivelul sistemului, dintre care cea mai importantă este introducerea funcţiei de autofacturare, care oferă posibilitatea de a trimite facturi în numele furnizorului. Această schimbare vine în întâmpinarea nevoilor mediului de afaceri, fiind o funcţionalitate solicitată de antreprenori în cadrul discuţiilor cu experţii MF/ANAF", a anunţat instituţia.

Un alt aspect important semnalat de contribuabili a fost imposibilitatea accesării sistemului în situaţiile în care au loc lucrări de mentenanţă la nivelul Spaţiului Privat Virtual. În acest sens, echipa CNIF a identificat operaţiunile tehnice necesare astfel încât contribuabilii să poată utiliza e-Factura în mod normal, chiar şi în perioadele în care sunt în desfăşurare lucrările de mentenanţă, precizează Ministerul Finanţelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri economice » Ministerul Finanțelor pregătește e-Factura minimal, pentru microîntreprinderi și PFA-uri