Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Modificarea codului fiscal. Măsurile prin care Guvernul vrea să-şi recupereze datoriile

Pentru a-şi recupera datoriile, statul pregăteşte zeci de modificări la codul fiscal. Acestea vor fi aduse în discuţie, astăzi, în cadrul unei întâlniri între premier şi patronate. 

de Florentina Lazăr

la 26.08.2024 , 10:46

În goana după bani la buget, statul vrea să îşi recupereze datoriile în valoare de 175 de miliarde de lei şi pregăteşte zeci de modificări la codul fiscal. Ministerul Finanţelor vrea să limiteze plăţile cash pentru cei executaţi silit. Marii contribuabili, care au datorii de peste 40.000 de lei pot avea încasări şi plăţi în limita unui plafon de 5.000 de lei pe zi. În cazul firmelor mai mici cu datorii de peste 10.000 de lei şi plafonul este unul mai redus, de 1.000 de lei.

Ministerul Finanţelor vrea să implementeze CNP-ul fiscal

Pe de altă parte, românii vor putea vinde locuinţe doar dacă şi-au plătit toate taxele şi impozitele la stat. În caz contrar, nu vor putea finaliza această tranzacţie.

Vezi și

Şi, pentru a-i încuraja pe oameni să ceară bon fiscal, cu scopul de a reduce evaziunea fiscală din mai multe domenii, fie că vorbim de saloane de înfrumuseţare, service-uri auto sau mici magazine, ministerul Finanţelor vrea să implementeze CNP-ul fiscal.

Pe acelaşi subiect

Este un cod de identificare pe care îl poate primi orice român şi care va trebui să fie trecut pe bonul fiscal, astfel încât acest român să poată primi deduceri de la impozite. Şi acestea sunt doar câteva dintre măsurile pe care Guvernul României le pregăteşte în această perioadă.

Guvernul României pregăteşte reforma fiscală

Azi, la ora 15.00, va avea loc o întâlnire foarte importantă între premier şi patronate, unde va fi discutat planul de măsuri fiscale cu un impact major în economie, pe următorii şapte ani şi asta după ce premierul s-a întors de la Bruxelles şi a negociat cu specialiştii Comisiei Europene reducerea deficitului bugetar la 3%, pentru următorii şapte ani. Trebuie menţionat şi faptul că, Guvernul României pregăteşte şi reforma fiscală, acolo unde vom vedea nişte măsuri mai dure pentru a reduce deficitul bugetar. Am putea să vedem, spre exemplu, scăderea pragului pentru microîntreprinderi, de la 500.000 de euro, la 60.000 de euro, aşa cum au cerut specialiştii Comisiei Europene. De altfel, comisia a mai cerut şi creşterea TVA-ului, dar şi impozitarea progresivă pe salarii în ţara noastră. Pe de altă parte, Guvernul susţine că nu va majora taxele în an electoral. Rămâne de văzut ce se va întâmpla de anul viitor. 02.25 

Florentina Lazăr Like

În Guvern se iau cele mai importante decizii pentru noi, românii. Se majorează sau scad pensiile și salariile, se măresc taxele și impozitele, se fac sau se mimează reforme.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu sancţiunile drastice introduse odată cu noul an şcolar?
Observator » Ştiri economice » Modificarea codului fiscal. Măsurile prin care Guvernul vrea să-şi recupereze datoriile