Antena Meniu Search
x

Video Modificări la Codul Fiscal: Cu cât se vor scumpi țigările, alcoolul, sucurile și vacanțele

Alcoolul şi ţigările se scumpesc de la 1 august. Iar băuturile cu zahăr, vacanţele, dar şi mesele la restaurant vor costa mai mult din ianuarie, anul viitor. Sunt modificări la Codul Fiscal, adoptate azi de Guvern. Şi nu sunt singurele măsuri prin care autorităţile vor să strângă mai mulţi bani la buget.

Lucia Cujbă
de Lucia Cujbă

la 15.07.2022, 19:58

Vezi și

Guvernul a decis ca de la 1 august să intre în vigoare noile accize pentru țigări și alcool. În cazul ţigărilor, vorbim de o scumpire de 60 de bani pe pachet, iar la alcool creşterea va fi de până la 10 la sută. Tot din august, românii care lucrează cu contracte part-time vor plăti contribuții la nivelul salariului minim. Şi jocurile de noroc vor fi taxate mai dur. Cele trei praguri de impozitare vor fi 3%, 20% şi 40% la sută, în funcție de câștig.

Modificări la Codul Fiscal. De la 1 ianuarie, masa la restaurant şi cazarea la hotel vor fi mai scumpe

TVA crește de la 5 la 9%, şi pentru livrarea de alimente şi catering. Se vor scumpi şi băuturile cu zahăr, inclusiv berea fără alcool. TVA creşte de la 9 la 19%. Proprietăţile mai scumpe de 120.000 de euro ar urma să aibă un TVA de 19% și nu de 5%, așa cum este acum. În prezent, beneficiază de TVA redus imobilele de până la 140.000 de euro.

Modificări fiscale august

Pe acelaşi subiect

Ţigări şi alcool mai scumpe

Impozit jocuri de noroc: 3%, 20%, 40%

Contribuţii contracte part-time

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Modificări la Codul Fiscal: Cu cât se vor scumpi țigările, alcoolul, sucurile și vacanțele