Antena Meniu Search
x

Guvernul a adoptat forma finală a ordonanţei de modificare a Codului Fiscal. Ciucă: "Am urmărit să oferim stabilitate mediului de afaceri"

Alcoolul şi ţigările se scumpesc de la 1 august. Iar băuturile cu zahăr şi vacanţele, dar şi mesele la restaurant vor costa mai mult din ianuarie anul viitor. Sunt modificări la Codul Fiscal, adoptate astăzi de Guvern. Nu sunt singurele măsuri prin care autorităţile vor să strângă mai mulţi bani la buget. 

de Redactia Observator

la 15.07.2022, 12:52

Guvernul a adoptat forma finală a ordonanţei de modificare a Codului Fiscal.
Guvernul a adoptat forma finală a ordonanţei de modificare a Codului Fiscal

Guvernul a adoptat vineri forma finală a ordonanţei de modificare a Codului fiscal, câteva măsuri urmând să intre în vigoare la începutul lunii viitoare, a anunţat ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, în briefingul care a urmat şedinţei Executivului.

"Astăzi am adoptat forma finală a ordonanţei privind modificările la Codul fiscal. Sunt o o serie de măsuri care intră in vigoare de la 1 ianuarie 2023 şi câteva măsuri care intră în vigoare începând din data de 1 august 2022. O să accentuez această chestiune privind abordarea echilibrată pe această reformă fiscală, pentru că au fost o serie de poziţii ale mediului public prin care s-a solicitat o abordare mai radicală.

Guvernul a considerat că, la acest moment, având în vedere situaţia complicată prin care trecem, nu este oportun şi nici necesar să facă ajustări radicale de mediu fiscal ci este bine să-şi continue traiectoria de susţinere a mediului de afaceri şi de consolidare a mediului de afaceri onest", a subliniat ministrul Finanţelor. 

Ce se doreşte prin modificarea Codului Fiscal

Pe acelaşi subiect

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că modificările la Codul fiscal pe care Guvernul le va aproba vineri au avut în vedere asigurarea unui climat de predictibilitate şi stabilitate mediului de afaceri şi, pe de altă parte, eliminarea unor excepţii.

Şeful Executivului a precizat că în vederea elaborării formei finale au proiectului au avut loc discuţii cu mediul de afaceri, cu patronatele, cu sindicatele.

"Este o şedinţă în care adoptăm acte normative foarte importante. Primul dintre ele este ordonanţa de modificare a Codului fiscal. (...) Am dorit încă de la început să avem un dialog, atât cu mediul asociativ, cu mediul de afaceri, cu patronatele, cu sindicatele. Acest dialog s-a derulat imediat după publicarea textului ordonanţei în transparenţă publică. Desigur, am avut dialog cu instituţiile internaţionale de specialitate, cu Banca Mondială, cu Fondul Monetar, cu toţi cei care au putut să ne sprijine în demersul nostru. Prin măsurile pe care urmează să le stabilim în această ordonanţă (...) am făcut tot ceea ce a depins de noi astfel încât pe de-o parte să începem, aşa cum ni s-a solicitat, să eliminăm excepţiile, iar, pe de altă parte, să facem în aşa fel încât să asigurăm mediului de afaceri predictibilitate şi stabilitate pentru a putea să încurajăm continuarea investiţiilor în economia românească", a declarat Nicolae Ciucă, vineri, la începutul şedinţei de Guvern.

În context, premierul a reliefat că, din cifrele care au fost publicate săptămâna aceasta, rezultă că în ultimele cinci luni investiţiile directe străine în România au crescut cu 53,1%. "Este un fapt cât se poate de evident şi îmbucurător, pentru că reuşim, prin deciziile şi măsurile pe care le-am luat şi le vom lua în continuare, să facem în aşa fel încât să încurajăm atât investitorii străini, cât şi investitorii români să continue să dezvolte economia românească, să protejeze locurile de muncă şi, desigur, să mărim locurile de muncă şi să devenim cât mai atractivi pentru tot sectorul de business", a declarat Ciucă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » Guvernul a adoptat forma finală a ordonanţei de modificare a Codului Fiscal. Ciucă: "Am urmărit să oferim stabilitate mediului de afaceri"