Antena Meniu Search
x

Video Momentul răsfăţului culinar se apropie. Cât costă o masă de Paște comandată online

Cu o săptămână şi jumătate înainte de Paşte, restaurantele au listele aproape pline de comenzi pentru masa tradiţională de sărbători. Din ce în ce mai mulţi oameni vor să se bucure de o masă îmbelşugată fără să mai piardă timp în bucătărie. De la aperitive, ciorbă şi fripturi, până la cozonaci, pască și chiar ouă roșii, toate pot fi comandate. Doar că la un preţ mai mare faţă de anii trecuţi. 

de Redactia Observator

la 15.04.2022, 08:51

Vezi și

După un post lung, se apropie momentul răsfăţului. Iar cei care vor să dea timpul din bucătărie pe timpul petrecut cu ce dragi pot comanda o masă de sărbătoare ca la mama acasă. 

Florin Asandului, bucătar: Mesele in familie cu cozonac de casa, ouă roșii, ouă umplute, cu cozonacul de Paște, pasca, friptura de berbecuț, ciorba de miel, ciorba de potroace pentru dregerea de a doua zi, friptura de miel. 

Cum preţurile la alimente, combustibili şi energie au explodat, anul acesta plătim cu 100 de lei mai mult şi pentru masa de Paşte. 

Florin Asandului, bucătar: Dacă comandă de la ciorba, aperitiv, cozonac și până la ouă roșii, toate alea, bugetul ajunge în jur de 300-350 de lei de familie, in medie.

Pe acelaşi subiect

Forfotă este și în laboratoarele de patiserie, unde se lucrează de zor, inclusiv pentru comenzile primite de la românii din străinătate care duc dorul gustului de acasă. 

Tina Șagău, patiser: Franţa, Italia, Spania, Germania, Austria, am trimis. Au vrut cozonac în primul rând, pâine, cornuleţe, pasca, nelipsita pască că tot vine Paştele, nuci, prăjituri, dar trimitem doar ce se poate transporta, inclusiv turte, da. 

O pască e în jur de 65 de lei, un cozonac 42, pentru un kilogram de prăjituri scoatem din buzunar 65 de lei, iar o pâine de casă costă 11 lei kilogramul. Dacă tragem linie, doar produsele de patiserie ne costă în jur de 200 de lei de Paşte. 

Perioadă plină pentru producătorii locali

Micii producători locali au zile foarte aglomerate în această perioadă.

Gabriel Ostrovan, producător: Cele mai mari comenzi le avem pe cârnaţi de casă, avem cerere și pe cotlet, avem cerere și pe ceafa, în general oamenii comandă puțin din fiecare. Probabil până duminică avem plin de comenzi. 

Preparatele tradiţionale afumate cu lemn de fag, aşa cum se face în Suceava, costă între 60 şi 72 de lei pe kilogram. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Momentul răsfăţului culinar se apropie. Cât costă o masă de Paște comandată online