Antena Meniu Search
x

Moncler face angajări în România și mărește fabrica. Ce salarii oferă producătorul de haine de lux

Producătorul de îmbrăcăminte de lux Moncler, care operează din anul 2015 o fabrică la Bacău, anunţă extinderea acesteia şi noi angajări. Compania anunţă de asemenea că va construi o grădiniţă pentru copiii salariaţilor săi.

de Redactia Observator

la 18.03.2022, 16:52

Moncler face angajări în România și mărește fabrica. Ce salarii oferă producătorul de haine de lux
Moncler face angajări în România și mărește fabrica. Ce salarii oferă producătorul de haine de lux - Profimedia

„Noua clădire se va întinde pe 8.000 de metri pătraţi şi va include un nou spaţiu de producţie dotat cu tehnologii de ultimă generaţie, precum şi un centru de cercetare şi dezvoltare, care va continua să dezvolte tehnici inovatoare de produs. Totodată, Moncler a decis să construiască şi o grădiniţă pentru copiii angajaţilor. Grădiniţa va fi destinată copiilor cu vârste cuprinse între trei şi şase ani şi va fi prima grădiniţă privată, operată de o companie din judeţul Bacău”, anunţă compania într-un comunicat dat publicităţii luni.

Noua clădire va fi terminată în cursul acestui an. Moncler Industries Yield are activităţi în România din anul 2015 şi, potrivit oficialilor companiei, fabrica de la Bacău este „una dintre ele mai avansate fabrici din punct de vedere tehnologic din Europa”.

Ce fel de angajați caută Moncler și ce salarii oferă

Compania are în România peste 1100 de angajaţi. Totodată Moncler anunţă că îşi propune să facă noi angajări pentru fabrica din România, fiind căutaţi operatori confecţioneri calificaţi în domeniu sau persoane dornice să înveţe utilizarea maşinilor de cusut; tehnologi de linie cu experienţă în programare şi producţie; tehnicieni cu experienţă în programarea, lansarea şi urmărirea producţiei; specialişti în confecţionare prototipuri, cu experienţă în ȋmbrăcăminte de exterior; noi absolvenţi ȋn proiectare tipare ȋmbrăcăminte şi tehnicieni de calitate pentru a asigura conformitatea cu standardele de calitate ale companiei de-a lungul lanţului de aprovizionare. Salariile ar varia între 2.600 lei (1.550 de lei net) şi 3.750 lei (2.193 de lei net), în funcţie de nivelul de experienţă. În cazul specialiştilor în confecţionare prototipuri, a specialiştilor în proiectare tipare sau pentru alte roluri foarte specializate, salariile pot ajunge până la 6.500 de lei (3.802 lei net), spun reprezentanţii brandului italian de lux, citaţi de ZF.

Supranumită croitorul Europei, România produce, anual, milioane de articole pentru colecţiile marilor branduri. 8 din 10 piese vestimentare sunt realizate pentru export, iar numărul ar putea creşte, odată cu exodul retailerilor din Asia. 85 la sută dintre confecţiile produse în fabricile din România sunt realizate în sistem lohn, adică sunt croite şi cusute la noi în ţară pentru retaileri din străinătate. Comenzile au fost în valoare de 4,7 miliarde de euro, în 2020, aproximativ 7% din totalul exporturilor făcute de ţara noastră. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Moncler face angajări în România și mărește fabrica. Ce salarii oferă producătorul de haine de lux