Antena Meniu Search
x

Video Motivul pentru care tot mai mulți șoferi români aleg să devină pietoni. Ce arată datele comerţului cu amănuntul pe 2023

Speriaţi de preţurile la carburanţi, Românii lasă maşinile în parcare şi devin... pietoni. O arată datele comerţului cu amănuntul pe 2023, publicate astăzi. Conform acestora, am cumpărat mai puţin carburant anul trecut decât în anii precedenţi. 

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 06.02.2024, 14:29

Vezi și

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut în 2023 cu mai puţin de 2 procente, în comparţie cu anul 2022, asta arată datele oficială prezentate astăzi de către INS. Reprezintă aceste date un indicator care ne arată de fapt cum funcţionează de fapt economia, iar faptul că am avut o creştere de până în 2 procente sugerează faptul că nu stăm deloc bine la acest capitol. Cele două procente au venit de pe urma creşterii vânzării de produse alimentare, de băuturi, dar şi de tutun. Se constată o scădere a vânzărilor în ceea ce priveşte carburanţii cu 4,4 procente.

Dacă e să comparăm luna decembrie 2023 cu noiembrie 2023 atunci observăm o uşoară creştere în ceea ce priveşte volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, o creştere de până în 4 procente, mai exact de 3,9%. Toate aceste cifre arată mai exact lipsa de apetit a românilor pentru a cheltui dar şi o neîncredere a consumatorilor în evoluţia veniturilor, dar şi în evoluţia inflaţiei. Pentru decembrie 2023 am avut o rată a inflaţiei de 6,6%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Motivul pentru care tot mai mulți șoferi români aleg să devină pietoni. Ce arată datele comerţului cu amănuntul pe 2023