Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Nicuşor Dan, în vizită la Guvern pentru a doua oară în mai puţin de o săptămână. Primarul Capitalei cere un miliard de lei pentru subveţionarea gigacaloriei

Am intrat în iarnă tot cu caloriferele călâi şi apa caldă cu porţia. Aproape o mie de blocuri din Capitală se află în această situaţie. Iar dacă până acum bucureştenii au suportat frigul mai uşor, mâine va fi o zi autentică de iarnă şi vom avea parte şi de prima ninsoare.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 03.12.2021 , 13:49

Mai mult, preţul gigacaloriei a rămas tot în aer, aşa că oamenii încă nu ştiu cu cât vor creşte facturile şi de când. Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a avut astăzi o întâlnire cu premierul, ministrul Finanţelor şi cel al Energiei  pentru a stabili dacă primeşte sau nu un ajutor de la Guvern pentru încălzire.

Este a doua oară când Nicuşor Dan vine la Palatul Victoria pentru a purta discuţii referitor la subvenţionarea preţului majorat al gigacaloriei. Această a doua vizită vine la mai puţin de o săptămână de la prima întrevedere cu premierul Nicolae Ciucă.

Propunerile lui Nicuşor Dan pentru rezolvarea situaţiei

Vezi și

Primăria Capitalei cere de la Guvern aproape un miliard de lei pentru a subvenţiona preţul majorat al gigacaloriei. În caz contrar, bucureştenii vor avea de plătit facturi uriaşe la apa caldă şi căldură. Sunt două variante luate în calcul de primarul Capitalei. Una ar fi ca preţul gigacaloriei să rămână la valoarea de acum, 164 de lei, iar asta ar însemna o subvenţie anuală de 2 miliarde de lei din partea Primăriei Capitalei. A doua variantă ar fi ca gigacaloria să se dubleze şi să ajungă la valoarea de 280 de lei, iar subvenţia anuală a Primăriei să fie de 1,9 miliarde de lei.

În ambele cazuri, Nicuşor Dan cere bani de la Guvern. Propunerea primarului Bucureştiului este ca o parte a subvenţiei să fie susţinută cu bani de la stat, iar altă parte cu bani de la bugetul local. În paralel, Nicuşor Dan a declarat că susţine majorarea gigacaloriei la consumator, însă consilierii USR încă nu sunt de acord cu această propunere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri economice » Nicuşor Dan, în vizită la Guvern pentru a doua oară în mai puţin de o săptămână. Primarul Capitalei cere un miliard de lei pentru subveţionarea gigacaloriei