Antena Meniu Search
x

Video Noua regulă obligatorie pentru cei care fac meditaţii. Câţi bani a declarat la ANAF un profesor din Capitală

Avem noi reguli pentru profesori. De anul viitor, cei care dau meditaţii vor avea obligaţia să declare, în scris, cui îşi oferă serviciile contra cost. Acum, profesorilor le este interzis să dea meditaţii elevilor de la clasă. Mulţi însă ignoră regula. Iată care sunt noile măsuri pentru dascăli. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 30.10.2023, 17:45

Vezi și

"Documentul ar trebui să arate de anul viitor pentru fiecare profesor o listă care să conţină numele elevului meditat şi şcoala de la care acesta provine, tocmai pentru a putea verifica cei din Ministerul Educaţiei dacă profesorii fac meditaţii cu elevii de la clasă. Codul de etică din anul 2017 interzice vehement acest lucru. Practic, profesorii din România nu au voie să facă meditaţii cu elevii de la clasă. Un lucru care în realitate este încălcat de ani de zile", spune Mădălina Iacob, reporter Observator.

Bani grei din meditaţii

"Ştim că părinţii au ajuns să plătească mii de lei pe lună pentru meditaţiile unui elev, mai ales dacă vorbim despre examenele naţionale. Părinţii cu copii în clasa a VIII-a sau a XII-a ajung să plătească 2.000 - 3.000 de lei pe lună pentru aceste meditaţii", adaugă Mădălina Iacob, reporter Observator.

"Am întrebat la ANAF şi un profesor încasează în decursul unei luni şi până la 10.000 de lei, mai ales în Capitală, dacă vorbim doar despre acest business, al meditaţiilor", mai spune Mădălina Iacob, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Noua regulă obligatorie pentru cei care fac meditaţii. Câţi bani a declarat la ANAF un profesor din Capitală