Antena Meniu Search
x

Video "Nu este nevoie să fie calificaţi". Sute de locuri de muncă, scoase la bătaie de 20 de antreprenori importanţi din HoReCa

Vremea frumoasă deschide rând pe rând terasele din toată ţara. Asta dacă nu au lacătul pus din cauza lipsei de personal. După perioada pandemiei, când restaurantele au fost închise, mulţi angajaţi au rămas fără un loc de muncă şi s-au reprofilat. Pe piaţa muncii este un gol imens de personal care să activeze în acest domeniu. Doar în Cluj, zilele aceste, 20 de angajatori din HoReCa pun la dispoziţia doritorilor peste 350 de locuri de muncă fie ca ospătar, ajutor de bucătar sau barman. 

de Redactia Observator

la 04.03.2023, 08:41

Vezi și

A trecut criza, dar foştii angajaţi din HoReCa nu mai vor să se întoarcă de unde au plecat. 

Roxana Vais - angajator: Într-adevăr, pandemia a făcut ca unii să se reorienteze, să caute altceva, pentru că, neavând posibilitatea de a ne desfăşura activitatea, am fost acasă şi un pic am avut de suferit, da. 

Ștefan Gadola, președintele HoReCa Cluj: A plecat foarte multă lume, fiindcă măsurile care au fost luate, au fost poate nedrepte pentru aceşti oameni. 

Târg de joburi la Cluj

Pe acelaşi subiect

În Cluj, la un târg de joburi de profil, 20 de antreprenori importanţi din HoReCa au scos la bătaie 350 de locuri de muncă. 

Teodora Cubleșan, angajator: Deocamdată căutăm lucrători în bucătărie, nu este nevoie să fie calificaţi. Nouă ne place să-i luăm de la zero, să-i învăţăm noi. 

De profesie terapeut, Olena - o tânără ucraineancă fugită din calea războiului şi stabilită de cinci luni în Cluj, ar alege şi un job în domeniul ospitalităţii, ca să aibă un venit sigur.

Mai mult, îi ajută şi pe alţii să-şi găsescă de lucru.

Olena Konoplova: Ucrainenii sunt conștienți de faptul că nu cunosc limba și atunci mulți dintre ei lasă cumva deoparte jobul sau cariera pe care au avut-o înainte și sunt dispuși să înceapă de la zero.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » "Nu este nevoie să fie calificaţi". Sute de locuri de muncă, scoase la bătaie de 20 de antreprenori importanţi din HoReCa