Antena Meniu Search
x

Video Voucherele de vacanță vor fi acordate bugetarilor și în 2023. De ce reguli trebuie să țină cont cei care le primesc

Veste bună pentru bugetari: vor putea merge în vacanţă şi în acest an cu bani de la stat. Ministerul Finanţelor a anunţat că vor fi oferite vouchere de vacanţă şi în 2023. Tichetele vor avea aceeaşi valoare ca şi anul trecut. Reporterul Observator Diana Speretoiu are toate detaliile despre subiect. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 15.01.2023, 08:47

Vezi și

Voucherele de vacanță vor fi acordate, și în acest an, angajaților din instituțiile de stat. Valoarea unui astfel de voucher rămâne ca și până acum: 1.450 de lei. În limita bugetului, orice instituție publică poate să ofere aceste tichete. Bineînțeles, și salariații din companiile private pot fi răsplătiți cu un card de vacanță, daca angajatorul își permite.

Amenda pentru comercializarea lor este de mii de lei

Câteva detalii importante de care trebuie să țină cont cei care primesc aceste vouchere: nu sunt transmisibile şi nu pot fi vândute. Amenda pentru comercializarea lor este de peste 26.000 de lei.

Voucherele au salvat turismul romanesc, vara trecută. Hotelierii spun că un sfert dintre turiști au plătit cazarea cu aceste tichete. Potrivit cifrelor furnizate de ANAF, în 2022 au fost emise vouchere de vacanță în valoare de peste 1,2 miliarde de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Voucherele de vacanță vor fi acordate bugetarilor și în 2023. De ce reguli trebuie să țină cont cei care le primesc