Antena Meniu Search
x

O companie care produce excava­toare personalizate vrea să facă transportoare blindate la Brăila pentru armată

Uzinsider, un grup din industria grea, a anunțat la emisiunea ZF Live că vrea să producă de la zero transportoare blindate la Brăila pentru Armata României.

de Redactia Observator

la 09.07.2023, 18:17

O companie din industria grea vrea să producă transportoare blindate la Brăila
Imagine ilustrativă - ROMARM

Grupul din industria grea Uzin­sider este gata să producă transpor­toa­re blindate amfibii la Brăila, a spus Costică Mustaţă, managing di­rector al grupului Uzinsider, la ZF Live. Compania are tot ce este necesar pentru producerea acestor maşini, pentru că în prezent produce la Promex Brăila excava­toare personalizate, care costă între 130.000 şi 500.000 de euro.

„Grupul Uzinsider a semnat deja cu Romarm, respectiv cu Uzina Au­tomecanică Moreni, o înţelegere ast­fel încât împreună să putem realiza transportoare blindate. Diferenţa din­tre un excavator şi un transportor blindat nu este foarte mare, sunt pro­duse similare. Ca atare, noi deţinând know-how, tehnologie, forţa de mun­că şi echipamentele necesare, îm­preu­nă cu cei care deţin proprietatea intelectuală a acestor echipamente, putem realiza în ţară acest produs. Noi putem produce transportoare amfibii“, a spus Costică Mustaţă la ZF Live.

Grupul are în acest moment 1.200 de angajaţi şi afaceri anuale de peste 70 mil. euro. Costică Mustaţă a mai spus că, din momentul în care s-ar semna contractul, ar putea livra primul transportor blindat produs la Brăila în 7-8 luni, pentru că blindajul ajunge în ţară în cam tot atâta timp.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri economice » O companie care produce excava­toare personalizate vrea să facă transportoare blindate la Brăila pentru armată