Antena Meniu Search
x

Video O comună izolată din România pregăteşte investiţii SF: Drone de supraveghere a vacilor şi oilor şi staţii electrice

O comună din creierii munţilor Apuseni va fi supravegheată cu drone cumpărate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Şi nu este singura investiţie curioasă: în satele cu doar câteva maşini, vor apărea şi două staţii de încărcare electrice. Oamenii ridică din umeri: s-a pus puţin carul înaintea boilor, dar vor ţine pasul cu progresul. 

de Redactia Observator

la 08.11.2022, 20:21

Vezi și

Big Brother va spiona de sus. Cele şapte sate ale comunei Blăjeni vor fi supravegheate cu două drone.

Investiţii SF într-o comună 

Horia Jurca, primar Blăjeni: Este o zonă destul de întinsă şi oamenii cresc animale, le cresc pe dealuri, de multe ori se pierd şi se găsesc destul de greu aceste animale, cu aceste drone am putea veni în sprijinul lor. 

Cei aproape o mie de localnici, majoritatea la pensie şi fără maşini, vor beneficia şi de două staţii de încărcare electrică. Ca investiţia să nu fie în zadar, va fi cumpărat un microbuz electric pentru transportul elevilor.

Pe acelaşi subiect

Primar: Cred ca putem şi noi la munte să devenim o localitate smart. TAIE Facem parte din Uniunea European şi noi în Blăjeni. 

Mai mult, în comună va fi instalat şi un sistem de supraveghere video.

Localnici: Se poate vedea de la distanţă absolut tot ce mişcă  în localităţile noastre TAIE 05.32 Viaţa de munte este extrem de dură. 

- Ar fi bun, să nu vină hoţii peste noi în casă.

În întreg județul Hunedoara, au primit finanțare prin PNRR 75 de proiecte în valoare de 171,5 milioane de lei, depuse de administrațiile locale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » O comună izolată din România pregăteşte investiţii SF: Drone de supraveghere a vacilor şi oilor şi staţii electrice