Antena Meniu Search
x

Curs valutar

O fabrică din România oferă salarii compensatoare pentru a convinge 800 de angajați să îşi dea demisia până la sfârşitul anului

Grupul german Schaeffler va concedia 800 de angajaţi până la finalul acestui an de la fabrica din Cristian, judeţul Braşov. Producătorul de componente auto electrice are în total 5.000 de angajaţi, iar primele probleme au apărut în vară, după ce aproape 1.000 de oameni au fost trimişi în şomaj tehnic pe rând.

de Redactia Observator

la 07.10.2024 , 16:36

O fabrică din România oferă salarii compensatoare pentru a determina 800 din angajații să îşi dea demisia până la sfârşitul anului O fabrică din România oferă salarii compensatoare pentru a determina 800 din angajații să îşi dea demisia până la sfârşitul anului - economica.net

Fabrica depinde de comenzile venite din Germania, iar nemții trec printr-o criză economică masivă. „Mediul de afaceri în care operăm rămâne provocator, afectând divizia noastră de Rulmenți și Soluții Industriale, care se confruntă cu obstacole persistente. În acest context, ne adaptăm constant la condițiile pieței și explorăm toate opțiunile disponibile pentru a ne menține capacitatea competitivă pe termen lung, luând în considerare și măsuri voluntare și fluctuația naturală a personalului”, a transmis compania pentru publicaţia BizBrașov.

Compania vrea să evite măsurile legale ca ar surveni concedierilor în masă

Potrivit unor surse, societatea promite un salariu compensatoriu angajaţilor concediaţi, pentru a-i determina să plece voluntar, astfel evitând măsurile legale. La finalul luni septembrie, Grupul german Schaeffler a anunţat că va face concedierile, ca parte a fuziunii cu producătorul de componente pentru vehicule electrice Vitesco, a anunţat directorul general al Schaeffler, Klaus Rosenfeld. "Desigur, vor fi de asemenea ajustări de personal", a declarat şeful producătorului de echipamente şi componente auto.

Articolul continuă după reclamă

În octombrie 2023, Schaeffler a anunţat că va achiziţiona Vitesco, pentru a-şi majora linia de produse de componente pentru vehicule electrice (EV). Rosenfeld a adăugat că se aşteaptă la o creştere solidă pe segmentul de mobilitate electrică al entităţii rezultate în urma fuziunii, deşi se aşteaptă la un mediul dificil în China.

Schaeffler este afectat de încetinirea industriei pe plan mondial şi a precizat că cererea slabă din industria europeană în trimestrul doi din 2024 şi majorarea concurenţei din China au afectat profitul companiei. Europa este cea mai mare piaţă a Schaeffler, fiind responsabilă pentru aproximativ 45% din vânzările sale anul trecut. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Ce alegeţi, să faceţi facultate sau să învăţaţi o meserie?
Observator » Ştiri economice » O fabrică din România oferă salarii compensatoare pentru a convinge 800 de angajați să îşi dea demisia până la sfârşitul anului