Antena Meniu Search
x

Video Oraşele din România care vor avea facturi la căldură mai reduse iarna aceasta. Municipiul unde locuitorii plătesc doar 250 de lei pe lună

Simţim cu toţii că a venit frigul şi vorbim tot mai des despre costul viitoarelor facturi. De exemplu, locuitorii unui oraș din Gorj plătesc cele mai mici facturi la căldură. Din țară. În Motru, oamenii care sunt racordați la sistemul centralizat de încălzire au cel mai mic preţ pe gigacalorie. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 10.11.2023, 14:00

Vezi și

Cea mai mică factură la căldură în municipiul Motru este în jur de 250 de lei, este valabil pentru cei care au garsonieră, pentru că dacă vorbim despre un apartament cu 2 camere aici factura este în jur de 400 de lei, iar pentru un apartament cu 3 camere se apropie de 500 de lei pe lună. Gigacaloria aici în Motru este cea mai ieftină din ţară 285 de lei.

Subvenţia asigurată de autorităţile locale este de 68 de lei, iar de luna viitoare facturile la căldură ar putea să fie şi mai mici pentru că va scădea TVA-ul de la 19% la 5%. În total sunt aproximativ 9.000 de locuinţe raportate la sistemul de încălzire centralizat de aici.

Facturi mai mici la căldură vor plăti în această iarnă şi locuitorii din Cluj-Napoca pentru că acolo o treime din energia folosită pentru încălzirea agentului termin provine de la parcul fotovoltaic al primăriei. Şi în Constanţa facturile vor fi ceva mai mici pentru că acum gigacaloria este de 450 de lei şi va scădea la 350 de lei. În Capitală preţul rămâne plafonat la 346 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » Oraşele din România care vor avea facturi la căldură mai reduse iarna aceasta. Municipiul unde locuitorii plătesc doar 250 de lei pe lună