Antena Meniu Search
x

(P) Cum să-ți crești veniturile fără a cere o mărire salarială

Foarte multe persoane își doresc venituri mai mari, dar factorii care influențează creșterile salariale sunt adesea în afara controlului lor. Există, însă, numeroase posibilități accesibile de diversificare a surselor de venit fără a cere o mărire de salariu.

de Redactia Observator

la 17.05.2022, 16:47

(P) Cum să-ți crești veniturile fără a cere o mărire salarială
(P) Cum să-ți crești veniturile fără a cere o mărire salarială - Freepik

Tot ce trebuie să faci este să adopți anumite comportamente în ceea ce privește câștigurile financiare care se potrivesc cel mai bine stilului tău de viață. Iată mai jos câteva aspecte de care poți ține cont.

Vinde obiectele pe care nu le folosești

Dacă ai făcut deja curățenia de primăvară, cu siguranță ai remarcat că deții foarte multe obiecte de care nu ai nevoie, pe care le folosești extrem de rar sau care ți-au fost dăruite și nu îți plac. Câteodată nici nu îți dai seama, însă aglomerarea de lucruri inutile nu are impact doar asupra spațiului de locuit, ci și asupra sănătății mintale. Dacă nu știi cu ce obiecte să începi, poți alege să o faci pe camere sau pe piese de mobilier, de exemplu, șifonierul. După procesul de triere, tot ce ai de făcut este să fotografiezi obiectele și să le scoți la vânzare pe diverse platforme online specializate. Haine, cărți, bijuterii, jucăriile pe care nu le mai folosește copilul pentru că a depășit perioada lor, orice lucru care nu-ți mai place poate fi util altei persoane. 

Pune-ți talentul la lucru

Este posibil să ai un anumit talent - sau mai multe - de care nu ești conștient că ar putea să reprezinte o sursă de venit în plus. Poate știi să desenezi, să tricotezi, să creezi haine, să gătești, să faci săpunuri organice ori ești talentat la scris, știi să cânți la chitară sau cunoști o limbă străină la perfecție. Poți să-ți transformi pasiunea într-o sursă de venit dacă aloci puțin timp organizării. Dacă știi să faci săpunuri organice, bijuterii sau torturi, le poți scoate la vânzare pe diverse platforme online. Poți da lecții de muzică acasă, poți deveni colaborator traducător pentru un notariat și multe altele. Chiar dacă ești angajat cu contract individual de muncă, dacă ai studii în domeniul respectiv, de exemplu, traducător, cosmeticiană ori inginer, poți să optezi pentru înființarea unei PFA. Astfel îți poți desfășura activitatea în mod legal și să beneficiezi rapid de câștigurile tale. În ceea ce privește organizarea, aceasta nu ar trebui să te sperie: contabilitate PFA este destul de simplă și o poți ține inclusiv cu ajutorul unei aplicații. Anual se depune declaratie unica PFA și plătești impozit pe venitul net, de 10%, care poate fi achitat în sistem real sau la normă de venit.

Cumpără pentru a economisi

Nu este nevoie să te privezi de micile tale plăceri pentru a economisi și, implicit, pentru a-ți crește veniturile. Poți începe prin a evalua în mod regulat obiceiurile tale de consum, pentru a optimiza cheltuielile zilnice, săptămânale sau lunare. De exemplu, pentru cumpărăturile legate de casă, poți testa mărci mai ieftine, care pot avea o calitate similară sau chiar mai bună cu cele pe care le folosești în prezent. Sau poate ai achiziționat prea multe abonamente TV ori la rețelele de streaming online și nu ai timp să stai prea mult în fața televizorului. Folosește comparatoarele de prețuri pentru a vedea dacă nu îți poți schimba asigurările pentru casă, mașină ori cele de sănătate. Ideal ar fi ca, dacă nu ai acest obicei, să începi să ții o evidență a veniturilor și cheltuielilor tale, pentru a ști unde se duc banii. O bună planificare te poate ajuta să îți atingi obiectivele financiare. Poți folosi clasica agendă, dar și diverse aplicații online care sunt destul de accesibile. 

În concluzie, chiar dacă este imposibil să obții o mărire de salariu de la angajator, poți prelua controlul asupra finanțelor tale, profitând de orice aspect al vieții cotidiene. Tot ce trebuie să faci este să fii creativ și să profiți de oportunitățile care apar. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » (P) Cum să-ți crești veniturile fără a cere o mărire salarială