Antena Meniu Search
x

(P) Cum transformi o mansardă într-un dormitor confortabil

Dacă locuiești la casă și ai nevoie de un dormitor în plus, cea mai la îndemână soluție este reamenajarea podului. Evident, transformarea va implica ceva investiții, însă acestea sunt mult mai mici decât în cazul în care de gândești la extinderea casei sau la construirea unei anexe separate.

de Redactia Observator

la 15.12.2021, 17:43

Cum transformi o mansardă într-un dormitor confortabil
Cum transformi o mansardă într-un dormitor confortabil - XT Deco

Înainte de orice, este necesar să te asiguri că spațiul este locuibil, că are dimensiuni - suprafața și înălțime - corespunzătoare. În al doilea rând, trebuie să izolezi pereții, pentru că la multe case podul sau mansarda au fost gândite inițial ca spațiu de depozitare. După îndeplinirea acestor două etape poți trece la amenajarea în sine, iar noi îți vom da câteva sfaturi utile în acest sens.

Decorul pereților

Pentru o amenajare cât mai rapidă a pereților, care să implice efort minim și cheltuieli reduse, cea mai la îndemână soluție este tapetul, care se poate monta pe absolut orice suprafață, inclusiv lemn și tencuială, fără straturi intermediare. Ca transformarea dintr-un spațiu de depozitare într-o cameră de dormit să fie evidentă, îți recomandăm să optezi pentru modele pline de culoare, pentru a însufleți încăperea. Orientează-te către un tapet cu nuanțe luminoase și vesele, pentru că, cel mai probabil, iluminatul natural este slab în mansardă și va trebui să compensezi într-un fel acest minus.

Alegerea mobilierului

Evită piesele masive de mobilier pentru mansardă, pentru că va fi dificil să le urci pe scara de acces. Atunci când îți faci lista de cumpărături, alege piese modulare, pe care le poți monta în încăpere. Orientează-te către elemente ușoare, care pot fi susținute de podea și limitează-te la ce este absolut necesar: pat, noptieră și cel mult un dulap pentru haine, dacă este absolut necesar.

Iluminat și decorațiuni

Cea mai mare problemă a acestor spații este iluminatul natural redus. Cele mai multe poduri sunt fără ferestre sau au unele foarte mici. Dar chiar și un dormitor trebuie să fie iluminat eficient, pentru că, până la urmă, lumina ne influențează starea de spirit. Din cauza structurii tavanului și a spațiului de cele mai multe ori neregulat, un singur corp de iluminat va fi ineficient, astfel că va fi necesar să montezi mai multe spoturi sau aplice care să răspândească lumina în toată încăperea.

De asemenea, câteva decorațiuni drăguțe - tablouri vesele, perne decorative colorate, amintiri din călătorii postate pe o poliță suspendată - vor da suflet dormitorului din mansardă.

Acestea au fost principalele elemente de care trebuie să ții cont atunci când vrei să-ți transformi mansarda în dormitor. Pe acest blog vei descoperi și alte idei utile pentru un spațiu cât mai plăcut și mai prietenos.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » (P) Cum transformi o mansardă într-un dormitor confortabil