Antena Meniu Search
x

Video Pachetul de măsuri economice pe care Guvernul vrea să-l aprobe: impact de 18 miliarde de lei. Elevii şi pacienţii din spitale, vizaţi direct

La Palatul Victoria a început o şedinţă, în care liderii coaliţiei de guvernare discută, din nou, despre măsurile economice, care urmează să vină în ajutorul românilor cu venituri modeste, în contextul inflaţiei. Vorbim despre un pachet care are un impact bugetar de 18 miliarde de lei.

de Larisa Bernaschi

la 05.04.2022, 14:59

Vezi și

Pachetul social urmează să fie discutat şi astăzi în cadrul coaliţiei de guvernare, iar mâine urmează să fie prezentat în mod public de PSD. Printre măsurile anunţate de Executiv se numără, de exemplu, vouchere pentru persoanele vulnerabile în valoare de 50 de euro (247 de lei) care vor fi distribuite pentru 3,5 milioane de români. Şi elevii vor primi vouchere în valoare de 30 de euro (148 de lei) fiecare pentru o perioadă de 5 luni. Şi tichetele de masă urmează să fie majorate de la 20 de lei, la 30 de lei.

Pe de altă parte, vorbim şi despre creşterea normei de hrană în spitale la 20 de lei pe zi pentru fiecare pacient. Urmează să fie adoptate măsuri şi în ceea ce priveşte carburanţii, dar doar pentru transportatori. Va fi decontată o parte din acciză, 50 de bani per litru de combustibil. Toate aceste măsuri au fost agreate în cadrul coaliţiei de guvernare şi urmează să fie aprobate, cel mai probabil, până la finalul acestei luni şi să intre în vigoare chiar de la 1 mai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Pachetul de măsuri economice pe care Guvernul vrea să-l aprobe: impact de 18 miliarde de lei. Elevii şi pacienţii din spitale, vizaţi direct