Antena Meniu Search
x

Pandemia a crescut averea românilor. O creştere cu 9% faţă de 2019 şi cu 4% mai mare decât a europenilor din Vest

Pandemia a avut efecte pozitive în buzunarele românilor. În mod paradoxal, averea românilor a crescut mai rapid decât cea a cetăţenilor din Europa de Vest.

de Redactia Observator

la 23.06.2021, 17:51

Pandemia a crescut averea românilor. O creştere cu 9% faţă de 2019 şi cu 4% mai mare decât a europenilor din Vest

Conform unui raport al Boston Consulting Group, averea românilor a crescut în 2020 cu 9% faţă de 2019. E o creştere cu 4% mai rapidă decât cea din vestul continentului. Europa estică s-a descurcat cel mai bine în pandemie, din punct de vedere economic, având o creştere de 12%.

„În România, concentrarea bunăstării arată o societate mai puţin polarizată decât în alte părţi ale Europei de Est. Un puternic segment de oameni, care deţine mai puţin de 250.000 de dolari, reprezintă 58% din averea financiară totală. În acelaşi timp, ponderea celor cu o valoare netă de peste 100 milioane de dolari este mai mare decât la nivel global: 16% faţă de 13%, dar această rată este doar jumătate din media de 32% din Europa de Est“, a declarat Nimrod Pais, director general şi partener în cadrul Boston Consulting Group.

Potrivit prognozelor, datele din 2020 vor rămâne stabile pentru următorii cinci ani. Creşterea puternică a asigurărilor de viaţă şi a pensiilor a generat această creştere, conform raportului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri economice » Pandemia a crescut averea românilor. O creştere cu 9% faţă de 2019 şi cu 4% mai mare decât a europenilor din Vest