Antena Meniu Search
x

Video Pariul făcut de Laurenţiu, un legumicultor din Oltenia, cu care a dat lovitura. Un kilogram de roşii gigant poate ajunge şi la 15 lei

Roşiile gigant sunt pariul unui legumicultor din Oltenia. E un soi hibrid cumpărat din Italia, iar roşiile au creştere nedeterminată. Una singură depăşeşte chiar şi un kilogram. Deşi au un aspect mai ciudat, producătorul dă asigurări că roşiile sunt 100% bio.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 16.06.2024 , 08:56

De patru ani, Laurenţiu cultivă în solarii roşii gigant. E un soi împrumutat din Italia, care s-a adaptat şi în Oltenia.

"Am avut cea mai mare de un kg 500. Oamenii sunt uimiţi. Adică le văd cu textura aceasta frumoasă, cum erau odată la bunici în grădină, şi sunt foarte uimiţi de mărimea lor", spune Laurenţiu Mălăescu, legumicultor. 

Pariul cu care a dat lovitura

Vezi și

Spre deosebire de roşiile obişnuite, seminţele pentru cele gigant sunt şi de aproape zece ori mai scumpe. Dar recolta bogată face să merite şi investiţia, şi munca. Preţul e şi el pe măsură. Aproape dublu faţă de alte soiuri

Pe acelaşi subiect

În jur de 15 lei costă un kilogram de roşii gigant care se coc până spre sfârşitul toamnei.

"La începutul lui iunie încep coacerea, după care pe etaje, merg până în luna noiembrie le ţinem. O mie, pe fir, e undeva la 5-6 kg", mai spune legumicultorul. 

Deşi aspectul este unul mai puţin obişnuit, producătorul dă asigurări că roşiile sunt bio. Toate legumele şi fructele care ajung în piaţă sunt verificate de pesticide.

"Clienţii le văd foarte mari şi nu îşi dau seama, dar ele sunt aşa pentru că hibridul este făcut să crească mari, hibridul gigant. aşa cresc ele, dar noi nu punem decât gunoi de oaie", a mărturisit Laurenţiu Mălăescu.

"Toate probele ridicate şi duse la laborator au fost conforme şi toate produsele care sunt pe piaţă sunt monitorizate", spune Valentin Priporeanu, director Direcţia de Agricultură Gorj

Investiţia într-un solar în care sunt cultivate astfel de roşii se ridică la 5.000 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 11 voturi
Întrebarea zilei
Aţi folosit aerul condiţionat zilnic în ultima perioadă?
Observator » Stiri economice » Pariul făcut de Laurenţiu, un legumicultor din Oltenia, cu care a dat lovitura. Un kilogram de roşii gigant poate ajunge şi la 15 lei