Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Afacerea de familie care a transformat o zonă izolată din ţară în "Grădina Reginelor". Mezinul munceşte cot la cot cu părinţii

Creşterea albinelor poate fi o afacere profitabilă. Ştie acest lucru o familie de apicultori care a creat Grădina Reginelor, ce le-a adus o producţie de sute de mătci de albine, adică cele mai importante dintr-un stup. Şi cum rezultatele sunt întotdeauna dulci, apicultorii se bucură de o producţie de miere semnificativă. Iar afacerea este în floare, mai ales că mezinul familiei munceşte cot la cot cu părinţii.

de Redactia Observator

la 07.06.2024 , 08:29

Ne aflăm în Corund, satul din judeţul Harghita care stă pe un munte de sare. Aici se află celebra Grădină a Reginelor de albine pentru care familia de apicultori a reuşit să obţină autorizația pentru ferma de multiplicare, capabilă astfel să producă mai multe mătci într-un singur sezon.

Grădina Reginelor de la Corund

O zonă izolată şi perfectă pentru familiile de albine, care îşi pot păstra astfel genetica autohtonă. "Este important că lucrăm cu rasă autohtonă şi încercăm să păstrăm caracterele valoroase şi să punem în evidenţă caracterele urmărite de noi şi de apicultori", spune Melinda Tofalvi, apicultor.

Vezi și

În Grădina cu Regine se regăsesc peste o sută de familii urmarite îndeaproape de apicultori şi folosite pentru reproducţie, cât şi pentru producţie. "Ăsta este un nucleu de împerechere, în care introducem matca cu albinele, ţinem 3 zile până când se obişnuiesc, se acceptă unii pe alţii şi după aceea o ducem la staţia de împerechere", arată Melinda Tofalvi, apicultor.

Pe acelaşi subiect

Afacerea de familie are succes

Şi cum munca este solicitantă şi destul de migăloasă, în afacerea a intrat şi mezinul familiei. "Din copilărie am crescut în acest mediu. Am primit cunoștințele necesare acestei meserii. Îmi place că lucrez în natură. Cu foarte puţini oameni. Pentru mine este important să păstrăm albinele", spune Mátyás Szász, apicultor.

Iar după muncă vine şi răsplata. Rezultatele sunt foarte dulci, iar apicultorii pot furniza o miere de calitate consumatorilor. "Un sezon binişor... Salcâmul a fost destul de bine, am făcut miere, nu spun câte kilograme de miere pe familie, dar s-a făcut miere de salcâm", spune un producator.

Însă pasiunea pentru apicultură costă. O singur matcă pregătită pentru a alcătui un nou roi costă 70 de lei.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri economice » Afacerea de familie care a transformat o zonă izolată din ţară în "Grădina Reginelor". Mezinul munceşte cot la cot cu părinţii