Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Paşte cu GUST ROMÂNESC, peste graniţă! Mai mult de 5000 de miei vânduţi în ţările europene, înaintea Sărbătorilor Pascale

Crescătorii de ovine din judeţul Bistriţa-Năsăud au vândut, în ultima săptămână, peste 5.300 de miei în viu, odată cu apropierea sărbătorilor pascale.

de Redactia Observator

la 05.04.2017 , 10:39

Crescătorii de ovine din judeţul Bistriţa-Năsăud au vândut, în ultima săptămână, peste 5.300 de miei în viu, odată cu apropierea sărbătorilor pascale.

Cei mai mulţi miei, 4.022 de capete, vor ajunge în Bulgaria, restul fiind exportaţi în Italia şi Grecia, potrivit şefului Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din Bistriţa-Năsăud, Ioan Bogolin.

Preţul de vânzare a mieilor la export, în viu, este de aproximativ 10 lei pe kilogram. Faţă de anii trecuţi, volumul tranzacţiilor de acest tip este în scădere.

Articolul continuă după reclamă

În această perioadă, DSVSA Bistriţa-Năsăud realizează o campanie de informare în vederea conştientizării consumatorilor asupra riscurilor pentru sănătate publică reprezentate de tăierea animalelor în spaţii neaprobate şi fără supraveghere sanitară veterinară.

De asemenea, DSVSA împreună cu Protecţia Consumatorului, Direcţia Agricolă şi Poliţie efectuează controale în unităţile care produc, procesează, depozitează şi comercializează produse de origine animală.

Sursa: Agerpres

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri economice » Paşte cu GUST ROMÂNESC, peste graniţă! Mai mult de 5000 de miei vânduţi în ţările europene, înaintea Sărbătorilor Pascale