Antena Meniu Search
x

Video Păţania unei tinere care şi-a vândut pantofii, genţile şi oalele pe Facebook. "Mama mea mi-a trimis poză cu ce scrisoare a primit"

Revoltă în online după ce mulţi români s-au trezit că au intrat în vizorul ANAF pentru că şi-au vândut haine vechi sau obiecte de prin casă pe internet. Cine riscă să fie taxat? Depinde de cât vinzi.... Specialiştii spun că doar cine şi-a făcut un obicei din comerţul pe internet trebuie să îşi facă griji. 

de Redactia Observator

la 18.07.2023, 14:29

Haine pe umeraş
Haine pe umeraş

S-au tocmit pe internet, însă abia acum a venit adevărata notă de plată. Ani la rând, fata le-a trimis din străinătate părinţilor săi bani şi bunuri pentru locuinţă. Iar lucrurile de care nu a mai avut nevoie au fost vândute pe grupuriIe de Facebook. 

Tânără: Te plictiseşti de ele, i le-am trimis mamei. Mama poate nu şi-a dorit neaparat şi am zis: "Hai să vindem setul de oale, pantofii, genţile de ţi le-am trimis, ca să nu stea degeaba să se degradeze". 

Pentru că toate tranzacţiile au fost făcute de pe acelaşi cont, mama ei este căutată acum de către inspectorii ANAF. 

Tânără: Eu am venit din UK în România pentru că mama mea mi-a trimis poză cu ce scrisoare a primit. O simt foarte speriată că na, are 70 de ani. A zis că s-a dus la ANAF, au trimis-o de la o sucursală la alta şi nimeni nu ştie despre ce este vorba. Garantez că sunt nimicuri, pentru că nu s-a făcut un comerţ s-au vândut lucrurile noastre personale, din casă că ne-am mutat, am tot renovat. 

Pe acelaşi subiect

Robert Croitoru, consultant fiscal: Din punct de vedere legislativ să se definească faptul că e lucru vechi sau lucru nou. Atât timp cât te angajezi într-un act comercial, tu ai obligativitatea să raportezi şi să plăteşti impozit. Indiferent de suma pe care vrei să o faci. 

În ce situaţie sunteţi vizaţi de înştiinţarea de la ANAF

Grupurile de Facebook sunt pline de plângerile celor care au primit astfel de scrisori de la ANAF. 

Tânără: Toată lumea zice: "Dom`le, mi-am vândut chestiile personale din casă, de la bebeluş nu ştiu ce...

"Dacă vinzi o bluză, o pereche de pantofi sau oricare alt bun din locuinţă nu intri în vizorul ANAF. Însă dacă inspectorii constată că este vorba despre o activitate continuă atunci vei primi o astfel de înştiinţare prin care vei fi anunţat că eşti dator la bugetul de stat", spune Greta Neagu, reporter Observator

Unii avocaţi spun că au mai multe astfel de dosare şi spun că e nevoie de clarificarea unor aspecte precum - ce înseamnă vânzarea în mod continuu. 

Raluca Ciupitu, avocat specializat în fiscalitate: Se poate da o soluţie în practică prin care acele impozite să fie anulate dacă venitul respectiv sau impozitarea lui nu sunt reglementate expres în practică. 

Firmele de curierat trebuie să transmită inspectorilor ANAF date privind plățile ramburs ale clienților. Astfel, tranzacţiile online au ajuns atent monitorizate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri economice » Păţania unei tinere care şi-a vândut pantofii, genţile şi oalele pe Facebook. "Mama mea mi-a trimis poză cu ce scrisoare a primit"