Antena Meniu Search
x

Modificări cruciale pentru pensiile românilor

Legea pensiilor va fi publicată în două ore pentru a fi supusă dezbaterii publice. Pensiile vor creşte în fiecare an, odată cu urcarea punctului de pensie. Din 2021, în jur de 5 milioane de pensionari ar urma să aibă pensiile duble.

Vezi și

Legea pensiilor va fi publicată în două ore pentru a fi supusă dezbaterii publice. Pensiile vor creşte în fiecare an, odată cu urcarea punctului de pensie. Din 2021, în jur de 5 milioane de pensionari ar urma să aibă pensiile duble. Sindicaliştii nu văd cu ochi buni promisiunile Guvernului şi spun că Executivul ar putea să nu aibă bani pentru toate aceste modificări.

Noua lege a pensiilor vine cu modificări pentru milioane de români. Guvernul promite că, în doar trei ani, pensiile se vor dubla. 

Tot din 2021, guvernul vrea să elimine şi inegalităţile dintre persoanele care au lucrat acelaşi număr de ani, în aceeaşi profesie şi au cotizat la fel, dar primesc pensii diferite. Proiectul vine şi cu alte schimbări importante. Cei care nu pot aduce dovezi pentru sporurile primite între anii 1975 şi 2001 vor primi, din oficiu, o majorare de 10%. Iar românii care vor să îşi cumpere vechimea vor putea să o facă şi pentru o perioadă mai mică de cinci ani. Legea este avantajoasă, spun specialiştii, dar vine şi cu un impact uriaş pe bugetul de stat. 

Legea se va aplica etapizat, până în 2021 când va intra în vigoare. Tot atunci vor fi recalculate peste 5 milioane de pensii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Modificări cruciale pentru pensiile românilor