Antena Meniu Search
x

Tichete sociale de 100 de lei pentru pensionarii cu venituri mai mici de 1.500 de lei, în Sectorul 5

Consilierii Locali ai Sectorului 5 au aprobat, joi, proiectul primarului interimar al Sectorului 5, Constantin-Ion Melnic, privind acordarea sumei de 100 de lei sub formă de tichete sociale pensionarilor rezidenţi în acest sector.

de Redactia Observator

la 20.04.2023, 20:38

bani românești
Tichete sociale de 100 de lei pentru pensionarii cu venituri mai mici de 1.500 de lei, în Sectorul 5 - Shutterstock (arhivă)

În cadrul şedinţei ordinare de joi a Consiliului Local, 27 de consilieri au votat în favoarea proiectului, în timp ce amendamentul privind majorarea sumei de la 100 la 150 de lei nu a trecut, transmite Agerpres.

"Se aprobă acordarea de beneficii sociale sub formă de tichete sociale pe suport electronic în valoare lunară de 100 de lei pensionarilor din sistemul public de pensii, rezidenţi în mod legal pe raza Sectorului 5, ale căror venituri lunare nu depăşesc plafonul de 1.500 de lei", potrivit hotărârii votate joi.

Angajări și salarii înghețate la stat. Guvernul vrea să facă economie

Guvernul ia în calcul înghețarea angajărilor la stat. Potrivit unor surse guvernamentale, luni, după discuții în coaliție, va fi pusă în transparenţă decizională ordonanța care prevede limite lunare de cheltuieli la ministere, dar şi interzicerea cumulului pensiei cu salariul, suspendarea angajărilor la stat şi înghețarea salariilor de la 1 mai. 

De la 1 mai angajările la stat vor fi înghețate, la fel și salariile bugetarilor. Guvernul strânge cureaua pentru a acoperi gaura de 20 de miliarde de lei de la buget. Până acum, însă, datele arată că se pot economisi doar 10 miliarde de lei din bunuri și servicii.  Premierul Nicolae Ciucă susține că deficitul în colectare de la buget este din cauza marilor contribuabili care nu și-au plătit datoriile către stat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Tichete sociale de 100 de lei pentru pensionarii cu venituri mai mici de 1.500 de lei, în Sectorul 5