Antena Meniu Search
x

Video Penthouse-uri la etajul 15, de vânzare în nordul litoralului. Care sunt preţurile

Sunt mulți români care nu se tem să investească sume amețitoare pentru un penthouse în zona de nord a litoralului. Sunt căutate apartamentele de lux, cu vedere la mare, multe vândute chiar din stadiul de proiect, asta chiar dacă piața imobiliară a scăzut cu circa 30% după scumpirea creditării.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 08.03.2023, 16:50

Vezi și

Piaţa imobiliară duce lipsă de doritori. Din cauza ratelor tot mai mari, care au dublat costurile de achiziţie, cererea pentru apartamente sau case a scăzut considerabil. Totuşi, există un segment care nu e afectat. Penthouse-uri şi case de milioane de euro sunt cumpărate cu banii jos. Multe chiar din stadiul de proiect.

Românii au cumpărat în primele două luni ale anului mai puţin de 20.000 de locuinţe. Creditele scumpe şi preţurile mari sunt principalele cauze ale scăderii pieţei imobiliare cu aproape 30%.

Răzvan Stroescu, expert imobiliare: Creditarea este, în momentul de faţă, gâtuită prin creşterea ROBOR-ului, cererea pentru clienţii cumpărători cu credite a scăzut.

În Constanţa, Cluj şi Timiş, numărul tranzacţiilor este mai mic cu două treimi faţă de ianuarie-februarie 2022. Aşa că în topul judeţelor a urcat, în premieră, Braşov, cu un minus de doar opt la sută. Nici în Capitală nu se mai vinde ca altădată. Doar 6.000 de locuinţe şi-au găsit proprietari în primele două luni, adică o sută pe zi.

Pe acelaşi subiect

"Prețul promoțional" cerut pentru o vilă din Cluj

Agent imobiliar, Cluj: Preţul de listare al acestei case, în momentul actual, este 1.095.000 de euro. Este un preţ promoţional. O să fie repoziţionată la 1.400.000 de euro.

Vila construită pe două nivele are 7 camere, 3 băi, două bucătării şi terase cu panoramă asupra oraşului Cluj-Napoca. În curte are piscină, loc de grătar, spaţiu de joacă şi o casă de oaspeţi. Există şi imobile mult mai bine cotate.

Alex Prunean, reporter Observator: Cea mai scumpă casă scoasă la vânzare la poalele Feleacului este o vilă din Făget. Construcţia de peste 300 de mp are 6 dormitoare, cinci băi, piscine interioare, dar şi o grădină imensă cu iazuri şi terenuri de sport. Totul se vinde cu 3,1 milioane de euro.

Clienţii nu sunt nevoiţi să apeleze la credite şi cumpără din fondurile proprii.

Sorin Sucală, agent imobiliar: Sunt interesaţi aceia care ocupă funcţii manageriale. Din zona profesioniştilor care sunt relocaţi în România de diverse companii. Şi acei investitori care au câştigat pe piaţa criptomonedelor, piaţa bursieră şi aleg să-şi investească banii în imobiliare.

Cât costă un penthouse în zona de nord a litoralului

Şi în zona de nord a litoralului sunt căutate apartamentele de lux, multe vândute chiar din stadiul de proiect.

Adrian Mariuț, constructor și dezvoltator: La etajul 15 avem 4 penthouse-uri. Acolo vorbim de preţuri situate între 800.000 şi 1.200.000 de euro. După ce blocul va fi gata, cu siguranţă, preţurile vor creşte.

Nici pe segmentul mediu, preţurile nu sunt pentru oricine. Totuşi, oamenii nu se feresc să plătească în plus pentru vedere la mare.

Marius Coman, agent imobiliar: Preţurile pleacă, în general, la 2 camere de la o 100.000 de euro, în cel mai fericit caz, şi se duc şi spre 300.000 de euro la 2 camere.

Andreea Filip, reporter Observator: Un astfel de apartament cu două dormitoare, living cu bucătărie open space şi terasă cu privelişte spre mare costă 200.000 de euro. Preţurile pot ajunge la 240.000 de euro, în funcţie de etaj.

Specialiştii se aşteaptă ca scăderea cererii să domolească preţurile în următoarele luni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri economice » Penthouse-uri la etajul 15, de vânzare în nordul litoralului. Care sunt preţurile