Antena Meniu Search
x

Video Peştele, cu 50% mai scump decât anul trecut. Chiar şi aşa, românii au ţinut să respecte tradiţia de Florii şi nu s-au uitat la preţ

Nicio masă fără peşte, mai ales de Florii! Pentru că mâine este dezlegare, pescăriile şi magazinele de profil din toată ţara au fost pline ochi. Chiar dacă preţurile au fost cu 50% mai mari decât anul trecut, cine a vrut să păstreze tradiţia sau a avut poftă de o scrumbie sau un păstrăv nu s-a mai uitat cât costă. 

de Adrian Obreja

la 16.04.2022, 20:23

Vezi și

Una dintre cele mai vechi pescării din Galați a deschis la ora 8 dimineață. În câteva minute s-a format coadă şi în afara magazinului. Clienţii au vrut să fie siguri că prind marfă bună şi proaspătă. Din cauza numărului mare de pofticioşi, până la prânz nu s-a mai găsit scrumbie. Toată persoanele pe care le vedeți la rând așteaptă să cumpere scrumbie, vedeta acestei perioade. Deși prețul este mai mare că anul trecut, oamenii spun că nu vor să le lipsească de pe masă, mâine.

Nu toţi au vrut însă scrumbie. Macroul s-a vândut cu 28 de lei kilogramul, păstrăvul a costat 30 de lei, iar un kilogram de crap a fost 35 de lei. Şi în Ploieşti, oamenii au format cozi mari în halele cu peşte încă de la primele ore ale dimineţii. "Mai aglomerat ca de obicei, cea mai mare sărbătoare este cea a Floriilor, în care se mânâncă peşte", a declarat Cristina Dafinescu, comerciant. "Se aduce marfă proaspătă încontinuu de la păstrăvării, pescării, bălţi", a declarat Andrei Benea, referent Halele Ploieşti. Cei mai căutaţi peşti au fost crapul şi păstrăvul. Un kilogram de crap s-a vândut cu 32 de lei, păstrăvul proaspăt cu 28 de lei, iar plătica a fost cea mai ieftină - 14 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Peştele, cu 50% mai scump decât anul trecut. Chiar şi aşa, românii au ţinut să respecte tradiţia de Florii şi nu s-au uitat la preţ