Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Piaţa imobiliară din România a explodat. Preţurile de la noi depăşesc multe ţări europene

Piaţa imobiliară din România a explodat. Preţurile apartamentelor din ţara noastră le depăşesc cu mult pe cele din ţările occidentale. Preţul apartamentelor noi a crescut masiv tocmai din cauza cererii foarte mari şi a lipsei locuinţelor noi. 

 

de Iulia Pop

la 25.07.2024 , 09:34

În România, în sectorul imobiliar, este vorba de o scumpire de 75%, faţă de începutul anului 2023. Surprinzător, suntem doar pe locul 3 în Europa. Podiumul este deschis de Serbia şi Lituania. Creşteri masive de preţuri s-au înregistrat şi în ţări precum Spania şi Malta. 

Recordul privind costul pe metru pătrat este deţinut de Elveţia, ţara care are cel mai mare venit mediu, dar şi cel mai ridicat cost al vieţii. Acolo, metrul pătrat este 19.000$. În România, un metru pătrat costă 3.200 de dolari, iar în Grecia este 2.900 de dolari. 

Vezi și
Iulia Pop Like

Îmi place să știu. Pun întrebări, și cer, imperios, răspunsuri! Îmi place să ascult. Sincer, uneori de atât e nevoie! Îmi place să scriu. Sunt perfecționistă și “lupt” pentru fiecare cuvânt din știre! Îmi place să zâmbesc. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri economice » Piaţa imobiliară din România a explodat. Preţurile de la noi depăşesc multe ţări europene