Antena Meniu Search
x

Video Planta vindecătoare pe care Elena a transformat-o într-o afacere. Românii sunt înnebuniți după ea: "Ne place foarte, foarte mult!"

Relaxare şi parfum de amintiri în lanul de lavandă. Cei care vor să se simtă ca în Provence, trebuie să se grăbească: în curând, grădinile violet vor dispărea pentru că vine sezonul recoltei. Multe familii aleg să dedice o zi pentru a vizita o grădină plină cu levănţică. Iar la sfârşitul zilei, vizitatorii rămân cu o fotografie ca un tablou şi un suvenir parfumat.

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 02.07.2023, 21:02

Vezi și

De veghe în lanul de lavandă. Raluca, Alexandru şi fiul lor, Victor, petrec o zi altfel într-o mare de violet din apropierea Bucureştiului. 

Raluca şi Alexandru: Unde găsim lavandă mereu spune, "hai, hai, trage pe dreapta!". Ne place foarte, foarte mult! Foarte interesantă ideea!

Ingrid Tîrziu, reporter Observator: În acest weekend, grădinile cu lavandă din toată ţara sunt pline cu familii care vin să petreacă timp împreună şi să se bucure de atmosfera relaxantă. Pozele sunt nelipsite pentru reţelele sociale, iar cei care vin aici pleacă acasă şi cu produse naturale, bine-cunoscute pentru beneficiile lor. 

Toate suvenirurile sunt făcute cu multă grijă, în familie, de cei care şi-au transformat cultura de lavandă într-o adevărată afacere. 

Pe acelaşi subiect

Pe lângă frumuseţe şi miros îmbătător, florile de lavandă sunt şi vindecătoare

Elena Simion, proprietar lan cu lavandă: Lavanda este o plantă medicinală terapeutică şi aromatică. Toată terapia ei se regăseşte în uleiul de lavandă, care este un antiimflamator foarte bun, antiseptic, este un foarte bun odorizant, iar apa de lavandă hidratează foarte bine pielea. 

De săptămâna viitoare, cultivatorii încep să recolteze lavanda, aşa că pozele în lanurile violet vor rămâne doar o amintire plină de parfum.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri economice » Planta vindecătoare pe care Elena a transformat-o într-o afacere. Românii sunt înnebuniți după ea: "Ne place foarte, foarte mult!"