Antena Meniu Search
x

Plăţile cash vor fi limitate de miercuri. Cât vom mai putea plăti la comercianţi

Noile măsuri fiscale vor intra în vigoare de miercuri. Printre acestea se numără şi cea referitoare la plata în cash la comercianţi.

de Redactia Observator

la 30.10.2023, 21:35

Plăţile cash vor fi limitate de miercuri. Cât vom mai putea putea plăti la comercianţi
Plăţile cash vor fi limitate de miercuri. Cât vom mai putea putea plăti la comercianţi - Shutterstock

Pachetul de măsuri fiscale a fost publicat în Monitorul Oficial vineri seară, după ce joi a fost promulgat de președintele Klaus Iohannis. O parte din schimbări vor fi aplicate de miercuri, iar altele de la 1 ianuarie 2024. Potrivit proiectului, de miercuri se poate încasa cash în limita unui plafon zilnic de 1.000 lei de la o persoană juridică.

Restricţii la plata facturilor

Încasările fragmentate în numerar vor fi interzise pentru facturile mai mari de 1.000 lei și, respectiv, de 2.000 lei, în cazul magazinelor de tipul cash and carry. Va fi interzisă și fragmentarea facturilor pentru o livrare de bunuri sau o prestare de servicii a căror valoare este mai mare de 1.000 lei, respectiv de 2.000 lei.

În cazul în care se vor face încasări și plăți între o persoană juridică și o persoană fizică va exista și un plafon zilnic de 5.000 de lei. La sfârșitul fiecărei zile, sumele  în numerar aflate în casieria persoanelor juridice nu pot depăşi plafonul de 50.000 lei.

În cazul în care nu vor fi respectate aceste măsuri, se vor aplica amenzi de 25% din suma încasată/plătită, respectiv deținută în casierie, care depășește plafonul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » Plăţile cash vor fi limitate de miercuri. Cât vom mai putea plăti la comercianţi