Antena Meniu Search
x

Video Poliţiştii români primesc sute de BMW-uri noi ca să vâneze infractorii. Cât costă o singură maşină

Românii se pot pregăti să vadă la semafor poliţişti cu BMW! Agenţii de circulaţie vor schimba Daciile cu maşini nemţeşti puternice, de 33.000 de euro bucata. Pentru că sunt cu fonduri europene, Poliţia vrea să cumpere 600. Dacă tot avem bani de cheltuit, de ce nu cumpărăm automobile româneşti sau ecologice, se întreabă sindicaliştii. Sunt bani bine cheltuiţi, răspund şefii lor, care cred că noile autospeciale îi vor intimida pe vitezomani. 

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 19.09.2022, 20:00

Vezi și

100 de astfel de autoturisme vor intra, în primă fază, în dotarea Poliţiei Rutiere. Ating suta de kilometri pe oră în opt secunde şi au 184 de cai putere, într-un motor pe benzină. Alegerea mărcii a stârnit  semne de întrebare, la fel ca motorizarea, în condiţiile în care Poliţiile din toată Europa cumpără maşini ecologice. În plus, pe lângă preţul plătit reprezentanţei auto, vor fi şi alte cheltuieli.  

BMW-urile Poliţiei Rutiere, plătite cu bani europeni

"Acest autoturism nu va fi livrat de către producător colantat, cu rampă, staţie emisie recepţie, cu despărţitor între bancgheta din spate şi scaunul şoferului. A fost o condiţie în caietul de sarcini care a dus la limitarea potenţialilor candidaţi. Au individualizat modelul de cutie automată, au redus potenţialii participanţi la licitaţie", spune Cosmin Andreica, Sindicat Europol. "Avem un sistem foarte soficticat pentru reducerea emisiilor şi mai multă eficenţă la motor, dar în acelaşi timp este şi foarte dinamică", explică Alex Şeremet, reprezentant producător.

BMW-urile Poliţiei Rutiere vor fi plătite cu bani europeni, contractaţi încă de acum patru ani, pe vremea ministrului de Interne Carmen Dan. Lucian Bode, actualul ministru, este încântat de noile maşini: "Sunt achiziţionate în raport cu nevoile instituţionale. Sunt convins că intrarea în folosinţă a acestor maşini vor îmbunătăţi condiţiile de muncă. Ne-am dori ca până la sfârşitul anului să le vedem pe primele."

Dacă noi cumpărăm BMW, Daciile româneşti sunt bune pentru poliţiştii din Austria, Franţa, Spania şi Brazilia. Nu e prima dată când statului îi fac cu ochiul mărcile străine. "În 2015, Poliţia Rutieră cumpăra 400 de autospeciale de tip VW Polo. Aveau un otoor de 1,2 pe benzină, 90 de cai puetre. Preţul era de 13.500 de euro", spune Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator.

Acum doi ani, Poliţia Română a cumpărat aproape 7.000 de maşini Dacia, cu un preţ mediu de 15.000 de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Poliţiştii români primesc sute de BMW-uri noi ca să vâneze infractorii. Cât costă o singură maşină