Antena Meniu Search
x

Premierul GRINDEANU: "Nu există DIVERGENŢE pe legea salarizării!"

Premierul Sorin Grindeanu a declarat că pe subiectul legii salarizării unitare nu există divergențe între ministrul Muncii și ministrul de Finanțe și Guvern în ceea ce privește impactul bugetar, care ar urma, în forma actuală a proiectului, să fie de 76 de miliarde de lei, în 2018, potrivit Agerpres

Premierul Sorin Grindeanu a declarat că pe subiectul legii salarizării unitare nu există divergențe între ministrul Muncii și ministrul de Finanțe și Guvern în ceea ce privește impactul bugetar, care ar urma, în forma actuală a proiectului, să fie de 76 de miliarde de lei, în 2018, potrivit Agerpres

"S-a discutat, și domnul ministru (Viorel Ștefan — n.r.) a discutat cu doamna Lia Olguța Vasilescu, tot ceea ce e susținut și a prezentat public (...) doamna ministru punctul de vedere, care e susținut și de ministrul Finanțelor. Deci, nu e niciun fel de disensiune. (...) Așa că și ministrul Finanțelor, care va merge la ora 3.00 (15.00 — n.r.) la grup (în Parlament — n.r.) și doamna ministru Olguța Vasilescu susțin același punct de vedere, pe care doamna ministru l-a anunțat pe care-l va detalia după ce se va discuta, pentru că este o inițiativă parlamentară pe care noi, ca Guvern, o susținem și unde ne-am spus punctul de vedere prin cele două ministere, ministerul condus de doamna Olguța Vasilescu și Ministerul Finanțelor Publice", a declarat Sorin Grindeanu, marți, după întâlnirea de lucru cu ministrul de Finanțe de la Ministerul Finanțelor Publice.

Fiind întrebat dacă s-a calculat un nou impact bugetar al legii salarizării unitare, având în vedere amendamentele formulate în Senat și Camera Deputaților, premierul a spus: "Pentru detalii o să-l las pe domnul ministru, pot să vă spun că impactul total, la anul, este undeva, în forma spusă, aproape de 76 de miliarde (de lei — n.r.)".

"Ceea ce înseamnă undeva la 8,6% (din PIB — n.r.), ne situează în parametrii normali ca și efort bugetar. Vreau să subliniez, nu există niciun punct de vedere sau puncte de vedere divergente între ceea ce a susținut în comisie doamna Olguța Vasilescu și ceea ce ne asumăm sau își asumă Ministerul Finanțelor ca și impact bugetar", a declarat Grindeanu.

Întrebat care este mesajul său pentru funcționarii care au protestat față de unele prevederi care ar urma să se regăsească în legea salarizării, premierul a spus: "Pe scurt, pentru că au fost mai multe amendamente în comisie la Senat, în comisii la Camera Deputaților, forma pe care au prezentat-o și o susțin cei doi miniștri, doamna Lia Olguța Vasilescu și domnul Viorel Ștefan, este forma pe care noi ne-o asumăm".

"Toate lucrurile, amendamentele aprobate în comisie și care au susținere și închidere bugetară sunt susținute de către Guvern.(...) E un lucru absolut necesar să avem această lege a salarizării unitare. S-a lucrat foarte mult și le mulțumesc și doamnei Lia Olguța Vasilescu și parlamentarilor, atât din comisia de la Senat, cât și din cea de la Camera Deputaților, pentru că au fost zile, săptămâni de muncă asiduă. O să vedem, pentru că în zilele următoare o să avem și votul final, probabil. Nu știu, nu dau ordine Parlamentului", a mai declarat premierul.

Sursă: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Premierul GRINDEANU: "Nu există DIVERGENŢE pe legea salarizării!"