Antena Meniu Search
x

Preţul barilului de petrol, în scădere! Benzinăriile, obligate să ieftinească motorina şi benzina

Preţul barilului de petrol a scăzut masiv, coborând sub pragul de 80 de dolari, situaţie nemaiîntâlnită din iunie 2012

Preţul barilului de petrol a scăzut masiv, coborând sub pragul de 80 de dolari, situaţie nemaiîntâlnită din iunie 2012

Cotaţia barilului de petrol light sweet crude (WTI), cu livrare în luna noiembrie, a scăzut, joi, cu doi dolari, ajungând sub 80 de dolari, pentru prima dată din iunie 2012, în timp ce cotaţia barilului de ţiţei Brent a coborât la cea mai scăzută valoare din ultimii aproape patru ani, pe fondul speculaţiilor că majorarea furnizărilor din SUA ar exacerba excedentul de petrol pe plan global, transmite Agerpres.

"80 este noul 100 de dolari pe baril. OPEC încă pare că aşteaptă ca piaţa să ajungă la punctul cel mai de jos. Pe termen lung, 80 de dolari pe baril ar trebui să fie nivelul minim", a apreciat Eugen Weinberg, analist specializat pe materii prime la Commerzbank, în Frankfurt.

Miercuri, agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a avertizat că tendinţa de scădere a preţului petrolului va continua, iar cotaţia barilului de ţiţei Brent ar putea coborî până la 80 de dolari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Preţul barilului de petrol, în scădere! Benzinăriile, obligate să ieftinească motorina şi benzina