Antena Meniu Search
x

Video Preţul ciorbelor s-a dublat în restaurante şi cantine. Cât a ajuns să coste o porţie

Ne costă tot mai mult să luăm masa în oraş. Până şi banala ciorbă ne frige acum la buzunare. Preţul ei s-a dublat în restaurantele din Bucureşti, o porţie a ajuns să coste de la 30 de lei în sus.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 06.02.2024, 18:45

Vezi și

Mădălina Chiţac, reporter Observator: De la un an la altul sunt tot mai scumpe preparatele pe care le găsim în restaurante. Tradițională ciorbă, spre exemplu, în urmă cu doi ani reușeam să cumpărăm din Capitală, de la o cantină, o ciorbă care costă undeva la 7-8 lei, iar la un restaurant, prețurile erau între 13 și 15 lei. Acum, există restaurante în București unde o ciorbă de văcuță costă 33 de lei sau o ciorbă de perișoare care a ajuns să coste 30 de lei. Ciorbă nu este singurul preparat care e mai scump pentru că și la celelalte preparate regăsim creșteri destul de mari de prețuri, prețuri chiar duble. Managerii de restaurante spun că, în primul rând, a crescut prețul pentru materia prima pe care o folosesc pentru prepararea acestor produse. De asemenea, au prețuri din ce în ce mai mari la utilități și, în plus, au fost nevoiți să mărească salariile angajaților. Cu toate acestea, clienții merg în continuare în număr mare la restaurante.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Preţul ciorbelor s-a dublat în restaurante şi cantine. Cât a ajuns să coste o porţie