Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Prețul petrolului, în scădere cu 3 dolari pe fondul îngrijorărilor legate de sectorul bancar din SUA

Preţurile petrolului au scăzut vineri cu peste 3 dolari pe baril, inversând câştigurile iniţiale de peste 1 dolar, în condiţiile în care temerile legate de turbulenţele sectorului bancar au provocat cel mai mare declin săptămânal al cotaţiilor ţiţeiului din ultimele luni, transmite Reuters.

de Redactia Observator

la 18.03.2023 , 12:53

Bursa de la New York Prețul petrolului, în scădere cu 3 dolari pe fondul îngrijorărilor legate de sectorul bancar din SUA - Profimedia

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 2,27 dolari, sau cu 3,04%, la 72,43 dolari pe baril. Preţul ţiţeiului american West Texas Intermediate a scăzut cu 2,13 dolari sau cu 3,1%, la 66,22 dolari pe baril. În timpul tranzacţiilor, ambele benchmark-uri au scăzut cu peste 3 dolari pe baril.

Preţul petrolului Brent a consemnat cea mai mare scădere săptămânală din decembrie, de peste 10%, iar preţul petrolului WTI a pierdut peste 11%, cel mai mare declin din aprilie anul trecut. Presiunea din această săptămână a urmat prăbuşirii băncilor americane medii Silicon Valley Bank (SVB) şi Signature Bank şi problemelor la Credit Suisse şi First Republic Bank.

Preţurile şi-au revenit vineri ,după măsurile de sprijin din partea Băncii Centrale Europene şi a băncilor din SUA, dar au scăzut din nou când SVB Financial Group a declarat că a depus o cerere de reorganizare.

Articolul continuă după reclamă
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri economice » Prețul petrolului, în scădere cu 3 dolari pe fondul îngrijorărilor legate de sectorul bancar din SUA