Antena Meniu Search
x

Prețurile RCA vor fi plafonate pentru încă trei luni. Preţurile ar putea creşte cu 30% fără aceeastă măsură

Vom plăti poliţe RCA la preţuri plafonate încă trei luni. Guvernul vrea să prelungească măsura, care expira chiar la sfârşitul acestei săptămâni. Este a patra oară când statul intervine în stabilirea preţului pentru poliţa obligatorie. 

Lucia Cujbă
de Lucia Cujbă

la 27.03.2024, 13:50

Vezi și

Ministerul Finanţelor, care a inițiat proiectul, spune că este necesară prelungirea plafonării până pe 30 iunie, pentru a evita o explozie a preţurilor. Sunt voci în piaţa de profil care susţin că în lipsa acestei plafonări, preţurile ar creşte cu 30%.

Este o soluție temporară, în contextul în care sunt foarte multe probleme nerezolvate în piața asigurărilor auto. De exemplu, doar 7 din 10 mașini au RCA. În plus, numărul de asigurați cu risc ridicat este foarte mare. În prezent se fac o serie de modificări la legea RCA, prin care autorităţile speră că vor rezolva parte din aceste probleme.

Până atunci, Guvernul continuă să menţină plafonarea, care se face la nivelul preţurilor din februarie 2023, plus o ajustare de aproape 7%. Inițial, Guvernul a decis plafonarea prețurilor RCA în aprilie anul trecut, în contextul falimentului Euroins. Proiectul va fi probabil adoptat mâine în ședința de Guvern.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Prețurile RCA vor fi plafonate pentru încă trei luni. Preţurile ar putea creşte cu 30% fără aceeastă măsură