Prima Casă şi Legea Pensiilor distrug economia României, susţin reprezentanţii FMI
Guvernul primeşte un avertisment dur de la experţii Fondului Monetar Internaţional! Prima Casă trebuie să dispară, iar proiectul de lege a pensiilor trebuie regândit. Altfel, economia ţării va avea de suferit, susţin specialiştii FMI.
Guvernul primeşte un avertisment dur de la experţii Fondului Monetar Internaţional! Prima Casă trebuie să dispară, iar proiectul de lege a pensiilor trebuie regândit. Altfel, economia ţării va avea de suferit, susţin specialiştii FMI. Dacă legea pensiilor va intra în vigoare, bugetul ţării s-ar putea prăbuşi şi am putea rămâne fără bani pentru salarii în educaţie şi sănătate.
Educaţia şi sănătatea ar putea avea cel mai mult de suferit dacă Guvernul nu va ţine în frâu cheltuielile pentru pensii, atrag atenţia experţii FMI. Nici plata salariilor nu va mai putea fi susţinută pe termen lung, dacă Executivul nu regândeşte proiectul legii pensiilor.
Punctul de pensie ar urma să crească treptat până la 1.850 de lei
- Nicușor Dan le cere lui Bolojan şi Hurezeanu să obţină un loc la summitul convocat de Macron
- România traversează cea mai geroasă săptămână din această iarnă
- Incidentul de la Cernobîl nu reprezintă un pericol pentru România. ANPM: Nu vin radiaţii
- Post de "spion de trafic", "magician pe două roţi" şi "avocat pentru blănoşi", scos la concurs într-o primărie...
- Însărcinatul cu afaceri al Federaţiei Ruse la Bucureşti, convocat la MAE după ce dronele ruseşti au intrat din...
Afectaţi vor fi mai ales cei cu venituri mici, spun reprezentanţii FMI.
Ultima dată, pensiile au fost majorate în ianuarie 2018. Iar potrivit ordonanţei 114, punctul de pensie va creşte de la 1.100 de lei- cât este în prezent, la 1.265 de lei, în luna septembrie a acestui an.
Pe de altă parte, dacă ne uităm la proiectul de lege privind pensiile, care încă nu este aprobat, punctul de pensie va ajunge în 2020 la 1.750 de lei, iar în 2021 la 1.850 de lei.
Şi analiştii cred că noua lege a pensiilor, aflată încă în Parlament, ar putea produce turbulenţe în economie.
Experţii FMI sunt îngrijoraţi şi de evoluţia celui mai popular program din România, în rândul celor care vor să îşi cumpere o locuinţă.
Un aspect cu care economiştii nu mai sunt de acord.
Şefii delegaţiei Fondului Monetar Internaţional au criticat şi introducerea noului indice pentru creditele în lei- IRRC, pe care îl consideră prea volatil.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰