Antena Meniu Search
x

Video Câţi bani a strâns primarul care a scos la vânzare case cu 250 de euro. Acum a tăiat salariile şi sporurile angajaţilor

Vremurile disperate cer măsuri disperate. Angajaţii unei primării din judeţul Bacău au început anul cu salariile tăiate chiar şi cu 20%. Cum bugetul era mic și nevoile mari, consilierii locali din comuna Gura Văii au decis să pună umărul la bunăstarea localităţii şi să nu-și acorde în 2023 niciun fel de spor. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 06.01.2023, 13:58

Vezi și

"Funcţia de consilier inspector, grad superior, în gradaţie cinci, în trecut beneficia de un salariu brut de 8.415 de lei, iar pe noua grilă de salarizare are 7.280 de lei.''

Noul an a venit cu tăieri de salarii pentru angajaţii Primăriei Gura Văii din Bacău. Gheorghe Cioclu lucrează la stat de 30 de ani, iar de anul acesta salariul sau va fi mai mic cu 1.500 de lei. 

Gheorghe Cioclu, angajat contabilitate Primăria Gura Văii: Este normal! Investiţiile nu se pot face fără bani. O idee bună, că locuiesc aici în comună. Nu avem apă, nu avem gaz... Dacă nu contribuim cu toţii pentru comună, cine să contribuie?

Silviu Tinei, primar: Pe salarii, anul trecut s-au dus 2,4 milioane de lei noi, anul acesta se vor duce doar 1,8 milioane. Facem o economie de 600 de mii de lei.

Pe acelaşi subiect

Primarul vrea să facă economii la bugetul local

Iar nevoi sunt multe: canalizare, iluminat public, drumuri mai bune. 45 de kilometri de drumuri neasfaltate există în comuna Gura Văii. S-au obţinut, însă, bani pentru asfaltarea a cinci kilometri de drum. Pentru ceilalţi este nevoie ca mai întâi să se facă instalaţiile de apă şi canalizare. 

"Ni s-a promis ca ne asfaltează  anul asta. Mai rămân niște bani pe care ii folosim la alte proiecte."

"Dacă nu lucram la stat, nu mai trăim? Cum trăiesc eu, pot sa trăiască și cei din primărie cu salariile respective, nu sunt răutăcioasă.'' 

Goana după bani a început încă de anul trecut, când Primăria a scos la vânzare 200 de case din satul Rotunda la doar câteva sute de euro fiecare. Clădirile au fost construite pe un deal în urma unor inundaţii şi au rămas mai bine de 16 ani goale. Din vânzarea lor, s-au strâns aproape 2 milioane de lei la buget.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri economice » Câţi bani a strâns primarul care a scos la vânzare case cu 250 de euro. Acum a tăiat salariile şi sporurile angajaţilor