Antena Meniu Search
x

Video Primar, acuzat că a lovit o polițistă, după o idee ”genială” a fiului său: băiatul a trecut la volan în locul unui prieten, deși are 16 ani și nu are permis

Primarul de Poarta Albă este acuzat că i-ar fi dat un pumn în burtă unei poliţiste. Ar fi vrut să-i dea o lecţie după ce un echipaj i-ar fi oprit fiul de 16 ani care conducea fără permis. Edilul neagă acuzaţiile şi spune că agenta l-a înjurat. Acum, atât tatăl cât şi fiul au dosare penale.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 19.12.2022, 19:16

Vezi și

Incidentul a avut loc sâmbătă, la doar o stradă distanţă de Primăria Poarta Albă. La un control de rutină, poliţiştii rutieri au observat maşina în care erau trei copii.

Legea cu pumnul pentru a-și apăra fiul

Andreea Filip, reporter Observator: Aici este locul unde minorii au fost opriţi de poliţişti şi tot aici este locul în care, câteva minute mai târziu, spiritele s-au încins între oamenii legii şi primar.

Fiul primarului nu era la volan în momentul în care poliţiştii au observat maşina în trafic.

Pe acelaşi subiect

Andreea Filip, reporter Observator: La vederea echipajului de poliţie, tânărul care conducea a oprit şi a trecut pe scaunul din dreapta, iar la volanul maşinii a ajuns un alt tânăr, tot de 16 ani, fiul primarului. În urma cercetărilor făcute de poliţişti, s-a constat faptul că niciunul dintre cei doi minori nu avea permis.

Băiatul primarului şi-a sunat imediat tatăl.

Mihaela Andreea Ambroze, IPJ Constanța: S-a prezentat un bărbat în vârstă de 49 de ani, tatăl unuia dintre minori care a ultragiat pe unul dintre poliţişti prin ameninţare directă, dar şi prin aplicarea unei lovituri în zona abdomenului.

Primarul neagă violenţele şi spune că poliţista l-a înjurat.

Vasile Delicoti, primar Poarta Alba: Doamna poliţistă a devenit agresivă, a zis că mă ia mama dracului. Ea a sărit asupra mea, să mă imobilizeze că cine sunt eu să-i cer socoteală. Nu am lovit-o sub nicio formă şi se vede şi pe filmările camerelor lor. Nici n-aş putea să lovesc o femeie.

Un echipaj chemat în ajutor l-a încătuşat pe primar şi l-a dus la secţie. Pe numele lui a fost întocmit acum un dosar penal pentru ultraj. Iar fiul său este cercetat pentru conducere fără permis. Băiatul a făcut şcoala de şoferi, dar s-a urcat la volan înainte să dea examenul. Maşina în care au fost prinşi cei trei are motor termic şi este destinată celor care iau carnetul de conducere de la 16 ani.

Localnică: Probabil că au crezut că pe aceste drumuri nu circulă poliţia. Legea e pentru toată lumea, nu? Nu numai pentru proşti. Că de aia sunt acolo puşi şi aleşi ca să respecte legea.

În România, pare să fie o cutumă ca şoferii prinşi cu ilegalităţi să apeleze la oameni cu influenţă.

Cosmin Andreica, Sindicatul Europol: Pot să spun că destul de des se lovesc de situaţii în care se încearcă intimidarea lor. Folosesc body cam-urile foarte mult, le atrag atenţia că sunt filmaţi şi reuşim, până la urmă, să evităm situaţiile în care se să pună problema despre ameninţări, intimidări, ultraje sau chiar trafic de influenţă.

Primarul Vasile Delicot susţine acum că agenta că a făcut exces de zel şi se gândeşte să depună plângere. Edilul conduce comuna Poarta Albă de 14 ani - iniţial sub umbrela PDL, iar în prezent PNL.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Primar, acuzat că a lovit o polițistă, după o idee ”genială” a fiului său: băiatul a trecut la volan în locul unui prieten, deși are 16 ani și nu are permis