Antena Meniu Search
x

Primul magazin Primark s-a deschis în România. Investiţie de peste 10 milioane de euro

Retailerul internaţional de modă Primark s-a deschis în România, cu o investiţie de peste 10 milioane de euro, potrivit unui comunicat al companiei. Compania deţine deja magazine în Polonia, Republica Cehă şi Slovenia.

de Redactia Observator

la 15.12.2022, 12:08

Primark
Primul magazin Primark s-a deschis în România - Shutterstock

Magazinul se află în centrul comercial ParkLake din Bucureşti. La eveniment au participat Paul McGarry, Ambasadorul Irlandei în România, şi Horia Tomescu, viceprimar general al Municipiului Bucureşti.

Un al doilea magazin Primark se va deschide în AFI Cotroceni, în 2023

Odată cu deschiderea magazinului din România, retailerul a intrat pe cea de-a 15-a piaţă la nivel internaţional, marca deţinând deja magazine în Polonia, Republica Cehă şi Slovenia. Primark a anunţat şi deschiderea celui de-al doilea magazin în Bucureşti, în centrul comercial AFI Cotroceni, care va fi inaugurat în 2023.

Noul magazin se întinde pe o suprafaţă de 3.700 mp împărţită pe două etaje şi va aduce clienţilor din România, în premieră, formula unică Primark ce îmbină cele mai noi tendinţe cu produse de primă necesitate. 45% din hainele Primark sunt realizate din materiale reciclabile sau provenite din surse mai sustenabile, în creştere de la 25% cu un an în urmă. Retailerul s-a angajat să producă 100% din gama de îmbrăcăminte din materiale reciclate sau provenite din surse mai sustenabile până în 2030.

Pe acelaşi subiect

"Suntem încântaţi să deschidem porţile primului nostru magazin din România în această dimineaţă. Lansarea pe cea de-a patra piaţă din Europa Centrală şi de Est şi pe cea de-a 15-a piaţă la nivel internaţional este o zi istorică pentru companie şi colegi şi suntem mândri să întâmpinăm clienţii în noul nostru magazin minunat. Avem planuri de dezvoltare ambiţioase în ECE şi inaugurarea de astăzi este primul pas în România - vor urma mulţi alţii. Vreau să mulţumesc din suflet tuturor colegilor care au muncit din greu pentru a se asigura că suntem pregătiţi să primim clienţii în perioada de vârf a sezonului de sărbători", a declarat Maciej Podwojski, director vânzări, ECE în cadrul Primark.

Magazinul, un succes garantat în Marea Britanie, Irlanda şi în Europa

La rândul său, Paul McGarry, Ambasadorul Irlandei în România, a arătat că magazinul s-a bucurat de un succes extraordinar în Irlanda, Marea Britanie şi în toată Europa.

"Sunt încântat să urez bun venit Primark la Bucureşti şi aştept cu nerăbdare să particip la deschiderea primului său magazin de aici. Primark (sau Penneys, aşa cum este cunoscut în Irlanda) s-a bucurat de un succes extraordinar în Irlanda, Marea Britanie şi în toată Europa. Nu am nicio îndoială că îşi va continua povestea de succes în România", a subliniat Paul McGarry, potrivit Agerpres.

Primark este un retailer de modă internaţional cu peste 70.000 de angajaţi în 15 ţări din Europa şi SUA. Înfiinţat în Irlanda în 1969 sub denumirea Penneys, Primark îşi propune să ofere opţiuni convenabile pentru fiecare, de la produse de bază de bună calitate la stiluri unicat pentru femei, bărbaţi şi copii, la produse de frumuseţe, articole pentru casă şi accesorii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Primul magazin Primark s-a deschis în România. Investiţie de peste 10 milioane de euro