Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Produsele româneşti din supermarketuri, scanate printr-un cod QR

Plafonarea adaosului comercial la produsele româneşti va aduce schimbări şi la raft. Ministrul Agriculturii vrea ca fiecare aliment produs la noi în ţară să aibă pe ambalaj câte un cod QR. Aşa putem să verificăm direct din telefon care este exact provenienţa ingredientelor. O schimbare utilă pentru noi, dar care nu este întocmai pe placul producătorilor.

de Ingrid Tîrziu

la 31.05.2024 , 18:09

Discuția despre codul QR vine în contextul în care în aceste zile se vorbeşte despre plafonarea adaosului comercial la alimentele 100% românești. Concret, prin intermediul unui telefon mobil, vom putea scana acest cod care se va afla pe eticheta produsului fabricat în România și vom putea verifica toate ingredientele, dar și compoziția produsului pe care l-am ales. 

Producătorii locali nu sunt mulţumiţi de măsură

Această discuție vine în contextul în care ministrul Agriculturii, Florin Barbu, spune că există destul de multe alimente românești la raft care nu respectă ceea ce scriu producătorii pe etichetă. Nu știm sigur dacă această măsură se va implementa.

Vezi și

Ce știm sigur însă, vorbind cu producătorii locali, este că ei nu sunt de acord cu această măsură. Spun că le-ar îngreuna treaba și ar fi o cheltuială în plus care s-ar vedea în prețul produselor, dar și în buzunarul consumatorilor. 

Ingrid Tîrziu Like

Cred că sunt în locul în care mi-am dorit să fiu dintotdeauna: în faţa voastră, vorbind despre oameni şi întâmplările lor.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Ştiri economice » Produsele româneşti din supermarketuri, scanate printr-un cod QR