Antena Meniu Search
x

Video Programul Rabla Local 2023. Care sunt condiţiile de înscriere şi ce valoare are voucherul

După patru amânări la rând, ieri s-a dat oficial startul programului Rabla Local. Cu ocazia lansării acestui program la Primaria comunei Baciu din judeţul Cluj, prima înscrisă în program, a fost prezent Ministrul Mediului Tánczos Barna. Românii pot primi de la stat trei mii de lei dacă duc la casat o maşină mai veche de 15 ani. Nu sunt însă obligaţi să cumpere un autoturism nou, ca în cazul programului Rabla Clasic. 

de Redactia Observator

la 22.04.2023, 08:48

Vezi și

Românii care doresc să se înscrie în programul Rabla Local pot apela la primării ca să obțină prima de 3.000 de lei pentru casarea unei mașini mai veche de 15 ani. În doar 7 ore de la lansarea aplicaţiei, 245 de primării s-au înscris în program. 

Tánczos Barna - ministrul Mediului: Solicitantul trebuie să aibă un certificat fiscal, nu are voie să aibă datorii la autoritatea locală sau la bugetul de stat. Maşina trebuie să aibă cel puţin 15 ani şi norma de poluare Euro 3 sau inferioară. 

Există totuşi o condiţie pentru înscrierea în programul Rabla Local

Cei ce primesc această sumă nu vor putea să-și cumpere, timp de trei ani, o mașină cu un nivel de poluare mai mic de Euro 5.

Balázs János- primarul comunei Baciu: Contează enorm de mult ajutorul de 80% acordat pentru aceste prime de casare, altfel din fonduri locale comunităţile mai mici nu și-ar putea permite, chiar dacă este responsabilitatea autorităţilor locale să se îngrijească de calitatea mediului în localităţile respective. 

Oamenii spun că ajutorul este binevenit, însă unii sunt de părere că banii nu sunt suficienţi pentru a-i investi totuşi într-o maşină nouă.

Şofer: Cred că marea majoritate a oamenilor o să profite de banii ăştia şi nu o să-şi mai ia maşină, cred că o să-i bage în buzunar.

Până pe 28 aprilie primăriile care vor să participe la Rabla Local se pot înscrie în platformă, şi abia apoi se vor deschide înscrierile şi pentru cetăţenii care vor să scape de maşinile vechi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri economice » Programul Rabla Local 2023. Care sunt condiţiile de înscriere şi ce valoare are voucherul