Antena Meniu Search
x

Rabla pentru electrocasnice. Jumătate din bugetul programului s-a epuizat în primele 30 de minute de la lansare

S-a dat din nou startul programului Rabla pentru Electrocasnice. Românii s-au putut înscrie pentru vouchere de 300 şi 400 de lei pentru frigidere, congelatoare şi maşini de spălat rufe sau vase. Pentru că la precedenta sesiune a programului doar jumătate dintre cei care au primit vouchere le-au şi folosit, statul a introdus acum reguli noi. 

de Redactia Observator

la 06.12.2022, 08:19

Vezi și

În 30 de minute de la lansare, jumătate din bugetul programului se epuizase. Mulţi au şi mers în magazine să studieze oferta. 

Client: Pentru maşină de spălat şi frigider. Deci două vocuhere. Am fost norocos. Urgenţa e maşina de spălat rufe. Am una veche şi vreau ceva mai economic.

Reporter: Cât de veche?

Client: 17 ani. 

Pe acelaşi subiect

Cosmin Burducea, manager magazin: Au fost anumite persoane care au venit şi înainte ca voucherul să fie activat de AFM, clienţii sunt foarte interesaţi. Avem cam două, trei săptămâni de când oamenii vin în magazin şi se interesează de campanie. 

În cazul electrocasnicelor mari, ajutorul din partea statului este de 400 de lei. 

Voucherele vor fi activate în următoarele zile şi vor putea fi folosite timp de o săptămână. Statul a schimbat însă regulile. Cine a primit un vocuher la sesiunea din vară şi nu l-a folosit nu mai poate să se înscrie în program pentru aceeaşi categorie de produs. 

Laurențiu Neculaescu, preşedinte AFM: Am luat o măsură astfel încât să îi responsabilizăm puţin pe aplicanţii pentru acest program. Din sesiunea trecută, 50% din vouchere au rămas neutilizate. 

Şi de data asta, sesiunea a fost împărţită în trei etape. Ieri a început etapa electrocasnicelor mari, pe 12 decembrie urmează cea pentru laptopuri şi tablete, iar pe 19 decembrie pentru aspiratoare şi aparate de aer condiţionat. 

Spre deosebire de cel pentru electrocasnice, alte programe merg mai greu. 

Laurențiu Neculaescu, preşedinte AFM: Nu la fel de interesant a fost programul rabla pentru maşinile clasice, unde am prelungit până în ianuarie sesiunea de depunere. Şi mai avem un program, cel privind infrastructura necesară acestor vehicule elecrtice, staţiile de încărcare. 

Bani mai sunt şi pentru programul Noua Casă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Rabla pentru electrocasnice. Jumătate din bugetul programului s-a epuizat în primele 30 de minute de la lansare